Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Eπιθετική επενδυτική πολιτική από την Trastor

Eπιθετική επενδυτική πολιτική από την Trastor

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Eπιθετική επενδυτική πολιτική από την Trastor

Πρόκριμα νέων επενδυτικών κινήσεων στην αγορά ακινήτων θεωρείται η σύναψη ομολογιακού δανείου 26 εκατ. ευρώ από την Trastor Properties ΑΕΕΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», περί τα 22-23 εκατ. ευρώ θα αφορούν τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, ενώ τα υπόλοιπα 3-3,5 εκατ. ευρώ θα αποπληρώσουν υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό. Την κάλυψη του δανείου θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ομίλου Grupo Dolphin. Ο εξ Αργεντινής ορμώμενος όμιλος προτίθεται να πωλήσει τα τέσσερα επαγγελματικά ακίνητα που απέκτησε σταδιακά από το 2013 μέχρι σήμερα, και η Trastor αποτελεί τον βασικό υποψήφιο. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνεται κτίριο στη Βασ. Σοφίας, που μισθώνει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, κτίριο γραφείων στη Ν. Κηφισιά, όπως επίσης και δύο ακόμα ακίνητα σε Αργυρούπολη και Μαρούσι. Η εκτιμώμενη αξία του χαρτοφυλακίου εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα, η Trastor απέκτησε και ένα νέο εμπορικό κατάστημα στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας, καταβάλλοντας ποσό έξι εκατ. ευρώ. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 2018, η εισηγμένη προχώρησε στην απόκτηση 13 νέων ακινήτων, κυρίως κτιρίων γραφείων και εμπορικών καταστημάτων. Ετσι, σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της Trastor αριθμεί συνολικά 44 ακίνητα, συνολικής αξίας 120 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό της επιθετικής πολιτικής της εισηγμένης, αναφορικά με την απόκτηση νέων ακινήτων, είναι ότι το νέο ομολογιακό έρχεται μόλις έξι μήνες από την έκδοση ενός ακόμα, αξίας 24 εκατ. ευρώ.

Aλλωστε, σύμφωνα με τον φετινό στόχο της διοίκησης, πρόθεση είναι ο εκ νέου διπλασιασμός του ύψους του επενδυτικού προγράμματος. Το 2018 στόχος ήταν η υλοποίηση επενδύσεων 40 εκατ. ευρώ, κάτι που επετεύχθη καθώς εντέλει δαπανήθηκαν περί τα 38 εκατ. ευρώ. Φέτος, εκτιμάται ότι είναι εφικτή η απόκτηση νέων ακινήτων αξίας της τάξεως των 60-70 εκατ. ευρώ, ίσως και παραπάνω. Για τον σκοπό αυτό, είναι πιθανή και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση, ενώ πολλά θα κριθούν και από τις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες αναμένεται να ληφθούν υπόψη προτού προχωρήσει η εν λόγω διαδικασία. Ως εκ τούτου, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η έκδοση του νέου ομολογιακού δανείου των 26 εκατ. ευρώ γίνεται προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Trastor, τουλάχιστον έως ότου ληφθεί απόφαση και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε κάθε περίπτωση, η έμφαση της εταιρείας θα παραμείνει στα ποιοτικά κτίρια γραφείων και εμπορικά καταστήματα σε όσο το δυνατόν πιο προβεβλημένα σημεία.

Πηγή:www.kathimerini.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text