Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά την χθεσινή ανοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ200, προσπαθεί σήμερα, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, να προσεγγίσει, χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής, και τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ μετά την χθεσινή ανοδική διάσπαση του ΑΚΜΟ200, προσπαθεί σήμερα, Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, να προσεγγίσει, χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής, και τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ηπια διορθωτικά κινείται αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, η αγορά με τον ΓΔ να καταγράφει μικρή πτώση -0,30% (στις 689 μονάδες) με μέτριο τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μικρές διορθώσεις στα ψηλά τριμήνου στα γραφήματα των ξένων δεικτών.

Η σημερινή διόρθωση δεν μας ανησυχεί καθόλου διότι επιβραδύνει το ράλι του ΓΔ εμποδίζοντάς το να εισέλθει σε υπεραγορασμένες περιοχές άνω του +12% από το κυλιόμενο ΧΚ20 (τώρα είναι στο +8,60%) όπου εκεί οι διορθώσεις είναι συχνά πιο βίαιες.

Η δική μας ευχή, που είμαστε σχεδόν πλήρως αγορασμένοι, είναι να σημειωθεί στα παρόντα επίπεδα, λίγο κάτω από τις 700 μονάδες, μια οριζόντια ανάπαυλα ή μια ήπια διόρθωση που θα χωνέψει τα μεγάλα κέρδη του πρώτου τριμήνου του έτους με συνέπεια να είναι εύκολη η συνέχιση της ανόδου χωρίς να εμφανίζονται υπεραγορασμενες καταστάσεις.

Προς το παρόν παρακολουθούμε την αρξάμενη διόρθωση προσέχοντας μην εξελιχθεί σε τυχόν κύρια καθοδική αναστροφή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά τα 4/10 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% κάνοντας την συνεδρίαση να είναι αναμονής παρά διόρθωσης.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου και καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση (καθοδική διάσπαση στήριξης – χαμηλού τριμήνου).

Υπάρχουν ακόμα μερικές μετοχές που είναι έτοιμες να δώσουν τέτοια σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις υψηλών τριμήνου και είναι οι, ΚΡΙ, ΚΟΥΕΣ, ΦΡΛΚ, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΕΕΕ . Οι δε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ μετά τις χθεσινές ανοδικές διασπάσεις στροφέων – υψηλών τριμήνου σήμερα διορθώνουν και αν κλείσουν πτωτικά και η αυριανή συνεδρίαση είναι ανοδική, τότε θα δώσουν σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού.

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι ΑΝΕΜΟΣ και ΑΔΜΗΕ.

Τέλος, δεν βλέπουμε μεγάλους όγκους σήμερα σε κατιδίαν μετοχές εκτός του ΣΑΡ όπου δεν φαίνεται, λόγω μικρής μεταβολής της τιμής, αν λαμβάνει χώρα συσσώρευση ή διανομή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text