Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Επενδυτές Χωρίς Σύνορα (Χ) | Επενδυτές Χωρίς Σύνορα:Πράξη (αγορές) - Επενδυτικό σχόλιο - (01/03/2019)

Επενδυτές Χωρίς Σύνορα:Πράξη (αγορές) - Επενδυτικό σχόλιο - (01/03/2019)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδυτές Χωρίς Σύνορα:Πράξη (αγορές) - Επενδυτικό σχόλιο - (01/03/2019)

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κάθε τριμήνου, είναι πολύ σημαντική για την πορεία κάθε  μετοχής στις ΗΠΑ. Και αυτό γιατί κάθε φορά που τα κέρδη και οι πωλήσεις υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να ανέβει 10%, ακόμα και αν τις υπόλοιπες ημέρες μας έχει συνηθίσει σε χαμηλά ποσοστά ημερήσιας διακύμανσης. Το αντίθετο συμβαίνει όταν τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Πέρα από τα κέρδη και τις πωλήσεις, μας δίνει η εταιρία μια προοπτική για το επόμενο διάστημα. Αν τα συνυπολογίσουμε όλα αυτά, μπορεί να πετύχουμε ευκαιρίες, γιατί μια πολύ καλή εταιρία συγκυριακά να βρεθεί χαμηλά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η γνωστή μας Coca Cola (ΚΟ). Ο βασιλιάς των μερισματικών μετοχών. Τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν χαμηλότερα των αποτελεσμάτων και έπεσε 8% σε μία ημέρα. Τις τελευταίες ημέρες η τιμή της σταθεροποιήθηκε, οπότε έχουμε μια καλή ένδειξη ότι η «τιμωρία» της τελείωσε.

Για αυτό θα πάρουμε 20 τεμάχια KO

Το πιο hot αντικείμενο αυτή την περίοδο, είναι το clouding. Στο «σύννεφο» μπορεί να ανεβάσει ο οποιοσδήποτε τα αρχεία του (εγγραφα, φωτογραφίες, κλπ) online. Να τα διαχειρίζεται και να τα μοιράζεται με όποιους επιθυμεί. Εξυπηρετεί επαγγελματικούς λόγους, αλλά και ιδιώτες.

Μια από τις πιο πρώτες (ιδρύθηκε το 2007)  και πιο γνωστές εταιρίες είναι η Dropbox (DBX), η οποία παρέχει μια πλατφόρμα cloud στο internet. Το πρόβλημα που έχει είναι πως έχουν μπει στο παιχνίδι μεγαθήρια, που θα πρέπει να ανταγωνιστεί, όπως η Google, η Amazon κτλ. Δεν αποκλείεται όμως τελικά να εξαγοραστεί.

Το τελευταίο διάστημα εξαγόρασε την εταιρεία HelloSign για 230 εκατομύρια δολλάρια η οποία δραστηριοποιείται στο κομμάτι της ηλεκτρονικής υπογραφής όπως οι κολοσσοί DocuSign καιAdobe. Στόχος; Να προσελκύσει μικρο-μεσαίους και εταιρικούς πελάτες. Η φυσική υπογραφή είναι απαραίτητη σε πολλά μέρη,  άλλα η ηλεκτρονική υπογραφή έχει αρχίσει και εξαπλώνεται.

Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε, γιατί περιμέναμε να βγάλει αποτελέσματα τριμήνου. Τα οποία βγήκαν μεν καλύτερα από τα αναμενόμενα, αλλά επειδή ανακοίνωσε επίσης πως πέφτει το περιθώριο κέρδους της, την οδήγησε σε υποχώρηση.

Είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσουμε 20 τεμάχια, το μισό από όσο θα παίρναμε σε μια άλλη συνηθισμένη επιλογή μας, γιατί ναι μεν είναι ελπιδοφόρα, αλλά θεωρείται υψηλού ρίσκου καθώς λειτουργεί με ζημιές


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text