Νέα της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

...Την επιβολή βαρύτατων προστίμων, συνολικού ύψους 20.340.000 ευρώ στην Folli Follie, σε 10 μέλη της διοίκησης της εταιρείας καθώς και σε στελέχη της, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής  Κεφαλαιαγοράς στη συνεδρίαση της 28/2/2019 (δείτε εδώ). Όμως, τα πρόστιμα δεν επαρκούν. Τα στελέχη της εταιρίας, εφ’ όσον κηρυχθούν ένοχα, θα πρέπει να φυλακιστούν. Βεβαίως, δεν τρέφουμε κάποιο αίσθημα χαιρεκακίας, ούτε και μας αρέσει να βλέπουμε ανθρώπους στη φυλακή. Όμως, το κακό στην Ελλάδα έχει ξεχειλώσει και η απάτη έχει παραγίνει. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι, οιι άνθρωποι αυτοί, δρώντας με δόλο, προκάλεσαν μία τεράστια βλάβη στους μετόχους τους, στη χρηματιστηριακή αγορά και στη χώρα. Κάποια στιγμή, οι ένοχοι θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν, ώστε να παραδειγματίζεται η κοινωνία.

 

...“Το πρόγραμμα “μετασχηματισμού” υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια. Σε λιγότερο από δύο μήνες θα συναντηθούμε με τους επενδυτές, κυρίως τους μεγαλύτερους επενδυτές του εξωτερικού, και θα τους παρουσιάσουμε την Εθνική της επόμενης μέρας”, ανέφερε ο κ. Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, για το παρόν και το μέλλον της Τράπεζας, στην “Καθημερινή”. (Δείτε εδώ).

...“Ούτε μια πεντάρα (κυριολεκτικά) δεν δίνουν οι ιδιώτες επενδυτές σήμερα, για να πάρουν και να λειτουργήσουν τις λιγνιτικές μονάδες με τους όρους (και το προσωπικό) που τις λειτουργεί η ΔΕΗ”. Μία ρεαλιστική παράθεση γεγονότων και στοιχείων για το πώς ο συνδυασμός ανόητων διοικούντων και ανεύθυνων πολιτικών ρήμαξε -όπως ρημάζει επί δεκαετίες- μία από τις ισχυρότερες εταιρίες της χώρας. Και στην ερώτηση “ποιό μπορεί να είναι το μέλλον της ΔΕΗ”, η μόνη σίγουρη είναι ότι το μέλλον της ΔΕΗ θα στοιχίσει πολλά χρήματα στην εταιρία, ή στους μετόχους της, ή και στο ίδιο το κράτος. Μέσα απ’ αυτή την οπτική, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιά θα είναι η εικόνα της, όταν θα ανακάμψει. (δείτε εδώ)

... Δεν θα υπάρξει ουσιώδης επίδραση στα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Cenergy Holdings από την τελική απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (DOC), στο πλαίσιο της έρευνας για επιβολή εξισωτικών δασμών (antidumping duty investigation) στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κορέα και την Τουρκία, (δείτε εδώ) ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

... Αύξηση 17% σημείωσε ο κύκλος εργασιών της "Παπουτσάνης" το 2018, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 24,2 εκατ. ευρώ, έναντι 20,8 εκατ. ευρώ το 2017, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Η αύξηση προέρχεται, όπως σημειώνεται από την περαιτέρω ανάπτυξη υφιστάμενων συνεργασιών και τη δημιουργία νέων, κυρίως στο εξωτερικό, την είσοδο σε νέες κατηγορίες επώνυμων προϊόντων και τις ειδικές σαπωνόμαζες. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ, 41% του κύκλου εργασιών. Παρακολουθούμε την εταιρία με ενδιαφέρον. Είναι σαφές ότι, μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης, η πορεία της είναι πολύ πιο συγκεκριμένη σε σχέση με το παρελθόν και καλύτερα στοχευμένη. Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα “πραγματικό” γύρισμα, το οποίο σταδιακά αποτυπώνεται και στην τιμή της μετοχής. (Δείτε τη μετοχή).

 

...Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση της εξαγοράς, από τον “Όμιλο Μυτιληναίου” μίας μικρής νεοφυούς εταιρίας, της “Zeologic”, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, που εισέρχεται στην αγορά της παροχής καινοτόμων λύσεων τομέα επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων, δεν είναι τόσο στην ίδια την εξαγορά, όσο το γεγονός ότι η εταιρία, δρα πλέον στρατηγικά με στόχο την επίτευξη συνθηκών διαρκούς ανάπτυξης, σε νέους τομείς, προσελκύοντας νέους ευφυείς ανθρώπους, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, κοιτώντας το μέλλον της. Δε είναι ακόμη σαφές τί μπορεί να αποφέρει στην εταιρία η κίνηση αυτή. Εκτιμούμε όμως ότι, η στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα θετική για το μέλλον της. (δείτε εδώ).

 

 

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ
Τεύχος 204 - 4/3/2019
Περιεχόμενα τεύχους 204

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text