Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αναχαιτίζεται σήμερα (Δευτ, 4/3/2019) στα υψηλά εποχής, λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ αναχαιτίζεται σήμερα (Δευτ, 4/3/2019) στα υψηλά εποχής, λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθόσον, παρά το bearish daily candlestick (black engulfing) το μέγεθος της πτώσης του ΓΔ (-1,20%, τις 4.00μμ,  από το κλείσιμο Παρασκευής ή -2,60% από το σημερινό άνοιγμα των 10.35 πμ) δεν είναι μεγάλο συγκρινόμενο με το προηγηθέν ισχυρότατο ράλι +20% από διμήνου ή +11% από μηνός, ενώ ο σημερινός πτωτικός τζίρος όπως φαίνεται, θα διαμορφωθεί στο μισό των ανοδικών τζίρων της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής, ξέχωρα που πολλοί ευρωπαϊκοί δείκτες αυτή τη στιγμή κινούνται σε νέα υψηλά 4μήνου.

Για να ανησυχήσουμε θα έπρεπε, βάσει της κλασσικής θεωρίας των ποσοστιαίων retracements, ο ΓΔ να χάσει το μισό της μηνιαίας του ανόδου κλείνοντας κάτω των 670 μονάδων (-5,50% από τώρα).

Αντίθετα, αποδεχόμαστε μια ήπια διόρθωση του ΓΔ στα παρόντα επίπεδα άνω των 700 μονάδων ή άνω των 685 μονάδων όπου διέρχεται ο ΑΚΜΟ200, ώστε να χωνευτεί ή παγιωθεί η από αρχές του έτους ισχυρή ανάκαμψη του ΧΑ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι κατά 50% περισσότερες των ανοδικών, αλλά μόνον 3 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ και ΠΕΙΡ,  σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΑΤΤ, ΑΒΑΞ, ΙΝΛΟΤ, ΕΥΑΠΣ και ΣΕΝΕΡ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Έτσι, παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, σήμερα εμφανίζονται στο ταμπλώ ισχυρές και ελκυστικές για αγορά μετοχές.

Η μετοχή της ημέρας : Η πιο εντυπωσιακή είναι η ΑΤΤ με άνοδο +11% και 2,6 εκατ τεμάχια, αλλά εμείς θα θεωρήσουμε σαν μετοχή της ημέρας την ΣΕΝΕΡ που με μικρότερη άνοδο +5% διασπά ανοδικά το αγκίστρι της (τοπική κορυφή μετά από διασπασθέντα στροφέα) με μεγάλους όγκους σχεδόν 400 χιλ τεμαχίων.

Σήματα αγορών ή μάλλον ενίσχυσης θέσεων ή πυραμιδωμάτων εκτός από την ΣΕΝΕΡ δίνουν σήμερα και οι ΕΥΑΠΣ και ΕΛΛ που διασπούν ανοδικά τα αγκίστρια τους.

Η αγορά παραμένει βέβαια σε ανοδική τάση, γεγονός που επιβεβαιώνει η σχέση νέων υψηλών προς νέα χαμηλά 2019 που σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι μετοχές του ΧΑ. Νέα υψηλά 2019 πετυχαίνουν οι, ΑΤΤ, ΣΕΝΕΡ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΒΙΟ, ΜΙΓ, ΦΡΛΚ, ΟΛΠ και ΜΛΣ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά.

Έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων – έγκυρων αντιστάσεων οι, ΙΝΛΟΤ, ΟΤΕ, ΠΛΑΙΣ, ΣΑΡ και ΚΡΙ ενώ αντίθετα, μόνον μια μετοχή κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά πωλητικό στροφέα – έγκυρη στήριξη, ο ΤΙΤΚ.

Διανομές δεν διακρίνουμε σήμερα καμία ενώ, αντίθετα, διακρίνουμε αρκετές συσσωρεύσεις (επιθετικές αγορές) σε, ΑΤΤ, ΑΒΑΚΑ, ΕΥΑΠΣ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΛ και ΙΝΛΟΤ.

Αν το σημερινό κλείσιμο του ΓΔ γίνει πάνω από τις 700 μονάδες (-1,70%), πιθανόν να μην έχουμε κανένα πρόβλημα.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text