Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αρνούμενος να συνεχίσει την χθεσινή τοπική καθοδική αναστροφή, σήμερα (Τρίτη, 5/3/2019) κρατιέται γερά λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ αρνούμενος να συνεχίσει την χθεσινή τοπική καθοδική αναστροφή, σήμερα (Τρίτη, 5/3/2019) κρατιέται γερά λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν θέλει να ακολουθήσει την έντονη καθοδική τάση του bearish χθεσινού κηροπηγιακού σχηματισμού «μαύρο καπάκι» ( black engulfing body) αλλά ανθίσταται με μικρή σχετικά πτώση -0,40% (στις 701 μονάδες στις 2.50 μμ) με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) λίγο πάνω από τις 700 μονάδες.

Για να χάσουμε την αισιοδοξία μας θα πρέπει ο ΓΔ να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων, ύστερα κάτω από τον ΑΚΜΟ200 των 685 μονάδων, ύστερα κάτω από την μέση τιμή των 675 μονάδων της μηνιαίας διακύμανσής του, ύστερα κάτω από τις 672 μονάδες του ΕΚΜΟ30 και τέλος, κάτω από το κυλιόμενο στοπ μας του ΧΚ20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 645μονάδες αλλά που κατά τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να ανεβαίνει ταχέως προς τις 685 μονάδες.

Μέχρις στιγμής καμία από τις 5 αναφερθείσες στηρίξεις του ΓΔ δεν έχει διασπασθεί καθοδικά, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσουμε και να ελαφρώσουμε τις μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 3 μετοχές, οι υπεραγορασμένες ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ και ΓΡΙΒ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΛΑΘ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδό της  και τους όγκους της.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών διμήνου και ομοίως, καμία μετοχή δεν δίνει σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση.

Πληισιάζουν στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΛΟΤ, ΚΡΙ, ΠΛΑΙΣ και ΚΟΥΕΣ. Προσέχουμε την ΚΡΙ γιατί συσσωρεύεται προσεκτικά και παράλληλα έχει καλά θεμελιακά στοιχεία.

Καθώς η κύρια τάση είναι ανοδική, υπάρχουν μερικές μετοχές, από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, που σήμερα σημειώνουν νέα υψηλά εποχής και είναι οι, ΦΡΛΚ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟ, ΠΛΑΘ και ΕΛΛ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέο χαμηλό εποχής.

Αυξημένους όγκους παρατηρούμε σε ΤΕΝΕΡΓ οι οποίοι πιθανόν να είναι συσσωρεύσεις.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ σημειώνει πτώση αυτή τη στιγμή -1,70% (στις 522 μονάδες) αλλά παραμένει σε ανοδική τάση, πάνω από τις 500 μονάδες συμπληρώνοντας καθοδικο retracement του ισχυρού δίμηνου ράλι του κατά μόνον -17% (ενώ για να αναστραφεί η θετική ψυχολογία θα έπρεπε το retracement να ήταν μεγαλύτερο του -50%).

Η συνεδρίαση θα καταχωρηθεί σαν θετική αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 700 μονάδες και ουδέτερη κάτω από το ίδιο επίπεδο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text