Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Πέμπτη, 7/3/2019) την θέση του λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Πέμπτη, 7/3/2019) την θέση του λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μάλλον ικανοποιητική για τους αγορασμένους (longs) θεωρούμε την μέχρι τούδε (3.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να βρίσκεται με ελάχιστη άνοδο +0,05% (στις 706 μονάδες) και με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) λίγο πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων, κατοχυρώνοντας τα μεγάλα δίμηνα κέρδη των περίπου 100 μονάδων.

Η σημερινή Τεχνική Ανάλυση του ΓΔ είναι εύκολη καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται στο ενδιάμεσο μεταξύ της κυλιόμενης κορυφής Ρ των 712 μονάδων και του κυλιόμενου πυθμένα Ν των 698 μονάδων, και όποια από τις δύο διασπάσει, προς τα εκεί πιθανόν να ακολουθήσει η βραχυχρόνια τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το από αρχές του έτους φαινόμενο, οι τραπεζικές μετοχές να οδηγούν την αγορά. Και οι 4 συστημικές τραπεζικές μετοχές κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά και ο ΔΤΡ βρίσκεται στο +1,36%, στις 561 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές πραγματικά βρίσκονται σε  αντιφατική διαγραμματική κατάσταση, για παράδειγμα η ΠΕΙΡ είναι υπερπωλημένη (4 ευρώ τιμάτο πριν 12 μήνες και τώρα 1,40) και ταυτόχρονα υπεραγορασμένη (πριν 40 μέρες τιμάτο 0,57 ευρώ). Εμείς, θα απέχουμε των τραπεζικών μετοχών όσο οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν προβληματικούς ισολογισμούς (κόκκινα δάνεια και ενδεχομένως αρνητική καθαρή θέση αν τα κόκκινα δάνεια δεν συλλεχθούν).

Στις μη-τραπεζικές μετοχές δεν βλέπουμε σήμερα κάτι το ιδιαίτερο όπως, ανοδικές διασπάσεις υψηλών τριμήνου, καθοδικές διασπάσεις χαμηλών τριμήνου, μεγάλες ημερήσιες μεταβολές στην τιμή, μεγάλους όγκους.

Αυτό που προσέχουμε είναι η κυλιόμενη κορυφή των 712 μονάδων του ΓΔ και ο κυλιόμενος πυθμένας των 698 μονάδων του ιδίου δείκτης.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

 

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text