Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Απειλεί με αποχώρηση από Ε.Ε. ο Ορμπαν

Απειλεί με αποχώρηση από Ε.Ε. ο Ορμπαν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απειλεί με αποχώρηση από Ε.Ε. ο Ορμπαν

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Αντικρουόμενα μηνύματα απέστειλε χθες προς την κατεύθυνση των Βρυξελλών ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπαν, απειλώντας εμμέσως με αποχώρηση από την Ε.Ε., την ίδια στιγμή που αποδέχθηκε να κατεβάσει από τους δρόμους της χώρας του γιγαντοαφίσες με μηνύματα εχθρικά προς τις Βρυξέλλες.

«Αν μας αφήσουν στην ησυχία μας και δεν μας υποχρεώσουν να εξισλαμιστούμε, η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως ομάδα ελεύθερων εθνών», είπε ο Ορμπαν σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα kormany.hu. «Αν όμως μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ή τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να μας εντάξουν στις ενδοτικές δυτικές πολιτικές τους, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τα σχόλια του Ούγγρου πρωθυπουργού περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Γάλλου πολιτικού Φιλίπ ντε Βιλιέ, αλλά ανέβηκαν στην κυβερνητική ιστοσελίδα χθες, ενισχύοντας το «σκληρό» προφίλ του Ορμπαν, την ώρα που υποχωρούσε στο θέμα των αφισών.

Ερωτηθείς νωρίτερα για το τελεσίγραφο του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, με βάση το οποίο οι αφίσες πρέπει να κατέβουν πριν από τις 20 Μαρτίου, ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Γκέργκελι Γκιλιάς είπε ότι η κυβέρνηση ξεκινάει νέα καμπάνια για την αύξηση της γεννητικότητας: «Αν αναφέρεστε στις αφίσες, η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο για την προστασία των οικογενειών, ως εκ τούτου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα βλέπετε αφίσες γι’ αυτό το θέμα». δήλωσε.

Ο συνεργάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Φιντέζ βρίσκεται ήδη σε επαφή με το κόμμα ENF στο Ευρωκοινοβούλιο, που περιλαμβάνει τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν και τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, δηλώνοντας ότι επιθυμία του Φιντέζ είναι να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ καλωσόρισε την ανακοίνωση ότι θα κατέβουν οι αφίσες, στις οποίες απεικονίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Ουγγροαμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος. «Είναι καλό σημάδι, ήταν ένα από τα αιτήματα που διατύπωσα την περασμένη εβδομάδα», είπε. Ο δεύτερος όρος που έθεσε ο Βέμπερ ώστε το Φιντέζ να αποφύγει την αποπομπή στη συνεδρίαση της 20ής Μαρτίου, είναι να ανοίξει εκ νέου το ουγγρικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος και το οποίο πέρυσι εγκατέλειψε την Ουγγαρία με κυβερνητική εντολή.

Πηγή:www.kathimerini.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text