Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 13/3/2019) σταθεροποιητική πλευρική κίνηση λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 13/3/2019) σταθεροποιητική πλευρική κίνηση λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Θετική θεωρούμε την μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,50% (στις 706 μονάδες) και με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συμπληρώνει δεκαήμερη φάση κατοχύρωσης των μεγάλων (100 μονάδων ή +16%) κερδών του ράλι του πρώτου διμήνου του 2019. Η κατοχύρωση γίνεται στο στενό οριζόντιο κανάλι ΡΑ εύρους 16 μονάδων ή ±1,1% λίγο πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων.

Η σημερινή συνεδρίαση θα καταχωρηθεί σαν θετική-bullish εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του Ν των 707 μονάδων (+0,65%), ουδέτερη προς θετική αν κλείσει μεταξύ της κυλιόμενης κορυφής Ν και του κυλιόμενου πυθμένα Α των 696 μονάδων) και θα θεωρηθεί ουδέτερη προς αρνητική αν κλείσει κάτω του κυλιόμενου πυθμένα Α (-1,20%, ενδεχόμενο λίγο δύσκολο να συμβεί).

Διατηρούμε λοιπόν την αισιοδοξία μας και την υψηλή μετοχική έκθεσή μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι καθαρά ανοδικό σήμερα με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 7 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΔΕΗ, ΜΙΓ, ΑΒΑΞ, ΑΝΕΜΟΣ και ΑΔΜΗΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι η ΙΝΤΚΑ που πετυχαίνει limit up +15% με μεγάλους όγκους 660 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, σε νέα υψηλά έτους. Αναφέρθηκε στο τύπο ότι η εταιρία κέρδισε μεγάλο φασόν σε αμυντικά συστήματα. Αν είμασταν υποαγορασμένοι, θα αγοράζαμε σήμερα κάποια κομμάτια ΙΝΤΚΑ με stop loss τον πυθμένα των 0,77 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,92).

Εκτός της ΙΝΤΚΑ σήμερα εντυπωσιάζουν την αγορά οι ΙΝΛΟΤ (+8,40% με 800 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) και η ΔΕΗ (+8,30% με 850 χιλ τεμ). Τα θεμελιακά στοιχεία όμως των δυο αυτών μετοχών δεν είναι ικανοποιητικά καθώς τα τελευταία αποτελέσματά των εταιριών  (α’ εξάμηνο 2018) ήταν ζημιογόνα.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ή αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΠΛΑΙΣ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΚΟΥΕΣ και ΚΡΙ ενώ αντίστροφα σήματα τείνει να δώσει μόνον ο ΤΙΤΚ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ και ΜΛΣ ενώ νέα χαμηλά έτους δεν σημειώνει καμία μετοχή. Έτσι επιβεβαιώνεται η ανοδική τάση της γενικής αγοράς.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι τρεις σημερινές νικήτριες, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΔΕΗ.

Οι τραπεζικές μετοχές κρατάνε γερά τα τεράστια κέρδη του διμήνου με τον ΔΤΡ να κερδίζει σήμερα +0,60% (στις 550 μονάδες δηλαδή, σταθερά πάνω από τις 500 μονάδες που είναι το κατώτερο επίπεδο για να θεωρούμε ότι δεν κινδυνεύουν οι ελληνικές τράπεζες από άμεση ανακεφαλαιοποίηση ή από bail in ή από bail out).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.

 

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text