Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Παρ, 15/3/2019) τα μεγάλα κέρδη της λήγουσας εβδομάδας κινούμενος λίγο πάνω από τις 720 μονάδες

Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Παρ, 15/3/2019) τα μεγάλα κέρδη της λήγουσας εβδομάδας κινούμενος λίγο πάνω από τις 720 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ αντί να διορθώσει τα σχετικά μεγάλα (+3,75%) κέρδη του προηγηθέντος 4ημέρου, αυτός σημειώνει μικρή άνοδο +0,25% (στις 721 μονάδες, στις 3.50 μμ) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ήπιες ανόδους στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (Dax +0,60% σε νέα υψηλά έτους).

Στο γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται σε νέα υψηλά έτους διατηρώντας ακμαία την από τριμήνου ανοδική τάση.

 



Όλα δείχνουν ότι εύκολα θα επιτευχθεί ο στόχος των 750 μονάδων από τον ΓΔ. Η αισιόδοξη αίσθησή μας θα μετριασθεί αν ο ΓΔ διορθώσει απότομα άσχημα (-3,50% από τώρα) διασπώντας καθοδικά την στήριξη-χαμηλό κλείσιμο 10 ημερών των 696 μονάδων του πυθμένα Α. Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 696 μονάδες, η κατάκτηση των 750 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη λόγω εδραιωμένης ανοδικής τάσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, το πλάτος της αγοράς έρχεται σε διαφωνία με το θετικό πρόσημο του ΓΔ καθώς τα σχεδόν 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών σημειώνουν πτώση και το 1/3 άνοδο αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή στην τιμή πέραν του ±3%, κάνοντας την συνεδρίαση να δείχνει σαν αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με τους όγκους και άνοδο της τιμής της.

Σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων δεν δίνει καμία μετοχή επιβεβαιώνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι ανάπαυλας – αναμονής.

Ετοιμες να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΙΑΣΩ, ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΙΣ, ΚΡΙ και έτοιμες για αντίστροφα σήματα πωλήσεων είναι οι ΤΙΤΚ και ΙΚΤΙΝ.

Μόνον 3 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν σήμερα με ήπιο τρόπο νέα υψηλά έτους και καμία δεν σημειώνει  νέα χαμηλά έτους δείχνοντας ότι διάγουμε ανοδική τάση της γενικής αγοράς με πιθανότητες (λόγω ορμής) παράτασης.

Ενώ ο συνολικός τζίρος δεν είναι μικρός, μόνον δυο μετοχές, οι ΜΙΓ και ΔΕΗ, διακινούν μεγάλους όγκους που είναι πιθανόν διανομές (αφού η μεταβολή της τιμής τους είναι αρνητική) ενώ οι επίσης μεγάλοι όγκοι της ΑΔΜΗΕ δεν φαίνονται αν είναι διανομές ή συσσωρεύσεις καθώς η μετοχή έχει αυτή τη στιγμή μηδενική μεταβολή.

O ΔΤΡ αυτή τη στιγμή σημειώνει και πάλι άνοδο +0,60% πλησιάζοντας τις 600 μονάδες και συμπληρώνοντας υπερβολική δίμηνη άνοδο +58%. Κανείς δεν ξέρει που θα γίνει η αναπόφευκτη οδυνηρή καθοδική αναστροφή των τραπεζικών μετοχών.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδιαν περίπου ώρα.

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text