Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Εξελίξεις στο deal Ιασώ - Oaktree

Εξελίξεις στο deal Ιασώ - Oaktree

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εξελίξεις στο deal Ιασώ - Oaktree

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Ζήτημα ημερών φαίνεται πως είναι η επόμενη κίνηση του fund Oaktree Capital, με την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου του Ιασώ να τοποθετείται προς τα τέλη του μήνα, όπως λέει το ρεπορτάζ.

Οι πληροφορίες θέλουν επίσης να υπάρχει βελτιωμένη προσφορά, ακόμη και πάνω από το 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται πως το προσφερόμενο τίμημα της μη δεσμευτικής προσφοράς του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου για την εξαγορά του Ιασώ ξεκίνησε αρχικά από τα 1,3 ευρώ ανά μετοχή για να καταλήξει στη συνέχεια στο 1,5 ευρώ.

Ο νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο μετά την υποβολή μη δεσμευτικής πρότασης από την Oaktree.

Όλο το προηγούμενο διάστημα εξάλλου, στελέχη από το χώρο της ιδιωτικής υγείας σημείωναν πως η βελτιωμένη προσφορά ήταν μέσα στο "παιχνίδι", λόγω του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφει η αγορά της περίθαλψης τα τελευταία δύο χρόνια, και ειδικά μετά την πώληση του ομίλου Υγεία στη θυγατρική της CVC Capital, Hellenic Healthcare.

Άλλωστε και η διοίκηση του Ιασώ βρέθηκε και το 2017 στο επίκεντρο των εξαγορών, με την πώληση της γενικής κλινικής Χολαργού Ιασώ General (νυν Metropolitan General) από το επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital. Η Ιασώ General αποτιμήθηκε στα 48 εκατ. ευρώ, ενώ το τίμημα των 19,4 εκατ. ευρώ της εξαγοράς διατέθηκε για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Εάν το deal προχωρήσει, θα είναι η πρώτη επένδυση της Oaktree στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα, όχι όμως και στη χώρα μας, αφού το επενδυτικό κεφάλαιο με υπό διαχείριση κεφάλαια που φτάνουν τα 124 δισ. δολάρια, έχει προχωρήσει από το 2014 σε συμφωνία με την εταιρεία Σάνη Α.Ε., συμφερόντων των αδερφών Ανδρεάδη, για την ανάπτυξη πολυτελών resorts, της αλυσίδας Ikos. Η αλυσίδα έχει επενδύσει ήδη στη Χαλκιδική, πέρσι προχώρησε στο άνοιγμα πεντάστερης μονάδας στην Κέρκυρα και στις 15 Μαΐου ετοιμάζεται για το άνοιγμα ξενοδοχείου στην Κω.

Οι πληροφορίες θέλουν το επενδυτικό κεφάλαιο, εφόσον καταθέσει δεσμευτική προσφορά για το Ιασώ, να εξετάζει και νέες επενδυτικές κινήσεις στην αγορά της ιδιωτικής υγείας, προσδοκώντας τη διεκδίκηση μεριδίων απέναντι από τη CVC Capital.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής


 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text