Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Έγκριση σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΛΤΕΧ Άνεμος

Έγκριση σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΛΤΕΧ Άνεμος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έγκριση σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΛΤΕΧ Άνεμος

Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρείας "Ελληνική Τεχνοδομική ΑΝΕΜΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" ("ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ") από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η συγχώνευση θα γίνει με λογιστική ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευόμενων εταιρειών, βάσει των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, που εμφανίζονται στον από 31 Δεκεμβρίου 2018 ισολογισμό μετασχηματισμού της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 1,27 νέες, κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για κάθε μία υφιστάμενη κοινή, ονομαστική μετά ψήφου μετοχή, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα διατηρήσουν τον τρέχοντα αριθμό των κοινών μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που κατέχουν.

Έκαστη των συγχωνευόμενων εταιρειών ανέθεσε την αποτίμηση των συγχωνευόμενων εταιρειών και έχει λάβει γνώμη επί του εύλογου, δικαίου και λογικού της ως άνω προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής. Η μεν ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton AE, η δε ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ από την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία Alpha Bank.

Τα ανωτέρω και η ολοκλήρωση της συγχώνευσης τελούν υπό την αίρεση της λήψης των εγκρίσεων που απαιτούνται κατά νόμο από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων εκάστης εκ των συγχωνευόμενων εταιρειών και τις αρμόδιες αρχές, καθώς και την πλήρωση των ουσιαστικών και τυπικών προϋποθέσεων που προβλέπονται στις συμβατικές και λοιπές έννομες σχέσεις των συγχωνευόμενων εταιρειών ή απορρέουν από αυτές.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text