Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Φυσιολογική είναι η μέχρις στιγμής σημερινή (Τρίτης, 19/3/2019) διόρθωση της αγοράς λίγο κάτω από τις 720 μονάδες του ΓΔ

Φυσιολογική είναι η μέχρις στιγμής σημερινή (Τρίτης, 19/3/2019) διόρθωση της αγοράς λίγο κάτω από τις 720 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς το ποσοστό πτώσης του ΓΔ -0,95% (στις 718 μονάδες, 3.30 μμ) είναι πολύ μικρό σε σχέση με το προηγηθέν τρίμηνο ράλι των 130 μονάδων ή +22% και επίσης μικρό σε σχέση με την μέχρι χθες εξαήμερη αναπήδηση μεγέθους +4,30%. Εξ άλλου, ο σημερινός συνολικός τζίρος (περίπου 35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) είναι μετριότατος για την εποχή ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες (όπως ο Nasdaq και ο DAX που παρακολουθούμε εμείς στενά) σημειώνουν τώρα νέα υψηλά έτους.

Θα ανησυχήσουμε ελαφρώς εάν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας εξαήμερης αναπήδησης (από τον πυθμένα Β στην κορυφή Κ), ενώ θα αρχίσουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας για πωλήσεις εάν ο ΓΔ χάσει ολόκληρη την αναπήδηση κλείνοντας κάτω από τον πυθμένα Β των 696 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα προχωρήσει σήμερα σε πράξεις (πωλήσεις) αφού δεν βλέπουμε μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων στον ΓΔ, ούτε καν βραχυπρόθεσμα (όπως από τον δείκτη Macd).

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά πτωτικό με τα 8/10 των μετοχών να κινούνται με αρνητικό πρόσημο ενώ τρεις μετοχές, ΑΛΦΑ, ΑΤΤ και ΜΟΗ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, τον χαμηλής εμπορευσιμότητας ΑΒΑΚΑ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο , ούτε ο ΑΒΑΞ που έχει κινήσει μέχρις στιγμής τζίρο μόλις 30 χιλ ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους (εκτός από την ηπίως ανερχόμενη σήμερα ΕΧΑΕ)  ή νέα χαμηλά έτους.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδική / καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης / στήριξης.

Πλησιάζουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΒΑΞ, ΚΡΙ, ΕΛΛ, ΠΛΑΙΣ, ΜΠΕΛΑ και ΙΑΣΩ ενώ πλησιάζουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΙΚΤΙΝ , ΣΑΡ και ΜΟΗ.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον η ΑΔΜΗΕ (650 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) χωρίς να φαίνεται αν πρόκεινται για διανομές ή συσσωρεύσεις καθώς η μεταβολή της τιμής της μετοχής είναι μικρή (-0,66%).

Μεγάλη πτώση αλλά χωρίς μεγάλους όγκους σημειώνει σήμερα η ΜΟΗ που δημοσίευσε χθες μέτριο απολογισμό 2018 (-20% στα κέρδη).

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ  έχοντας υψηλό συντελεστή (beta) διακυμανσιμότητας σήμερα σημειώνει διπλάσια πτώση σε σχέση με τον ΓΔ αλλά πάντως κινείται πολύ ψηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο των 500 μονάδων (αυτή τη στιγμή στις 575 μονάδες, -2% από χθες).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text