Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σήμερα (Τετ, 20/3/2019) σταθεροποιητικά περιοχή υψηλών έτους των 710-720 μονάδων

Ο ΓΔ κινείται σήμερα (Τετ, 20/3/2019) σταθεροποιητικά περιοχή υψηλών έτους των 710-720 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,10%, στις 715 μονάδες, στις 4.05 μμ) , αντί να συνεχίσει το χθεσινό καθοδικό retracement -1,20%, εμφανίζει σήμερα αρκετή δύναμη κινούμενος πλευρικά σε εύρος ±0,50% από το χθεσινό κλείσιμο παγιώνοντας έτσι τα μεγάλα κέρδη των περίπου 100 μονάδων ή +16% από τις αρχές έτους. Ο σημερινός τζίρος είναι μέτριος (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διορθώνουν απότομα από τα χθεσινά υψηλά έτους ( DAX -1,50%) χωρίς να ενοχλούν προς το παρόν την ανοδική μεσοπρόθεσμη και μεσομακοπρόθεσμη τάση τους.

 

 

 

Χρησιμοποιώντας την «καναλική» λογική, βλέπουμε τον ΓΔ να διατηρεί την ανοδικότητά του κινούμενο στο άνω μισό του οριζόντιου καναλιού των 696-724 μονάδων που ορίζεται από τον πυθμένα Α και την κορυφή Ρ. Αν ο ΓΔ βρεθεί κάτω από τον μέσον άξονα των 710 του αναφερθέντος καναλιού, τότε θα έχει χάσει ανοδικές δυνάμεις, αλλά εμείς θα σκεφθούμε για πωλήσεις μόνον εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την κάτω πλευρά των 696 μονάδων του καναλιού που σε λίγες μέρες θα έχει γίνει ΧΚ20 (Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών – το συστημικό μας stop loss).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή ίσες σε αριθμό με τις καθοδικές ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την υπεραγορασμένη ΠΕΙΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση κοντά στο -4%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου και καμία δεν δίνει σήματα πώλησης με την αντίστροφη σηματοδότηση.

Όμως, είναι έτοιμες να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΠΛΑΙΣ, ΙΑΣΩ, ΜΠΕΛΑ, ΚΡΙ, ΑΒΑΞ και ΟΤΕ και έτοιμες να δώσουν τα αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι ΤΙΤΚ και ΙΚΤΙΝ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΦΡΛΚ, ΜΛΣ και ΕΧΑΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους. Η διαφορά 3-0=3 επιβεβαιώνει το ότι διάγουμε ανοδική τάση.

Η μόνη αξιομνημόνευτη για σήμερα κατιδίαν μετοχή είναι ο ΜΥΤΙΛ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή σημερινή άνοδο με αρκετά μεγάλους όγκους (+2,80% με 350 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής), γεγονός που ενισχύει το ανοδικό του momentum και τις πιθανότητες για νέα υψηλά έτους (αρκεί ο ΓΔ να κρατηθεί πάνω από τον αναφερθέντα μέσον άξονα σχεδόν 20ημέρου των 710 μονάδων).

Οι τράπεζες γενικά δείχνουν αξιοσημείωτη αντίσταση έναντι δυνάμεων διόρθωσης χάνοντας μόνον -0,36% στον ΔΤΡ.

Εάν είχαμε μετρητά άνω του 50% του λογαριασμού μας θα σκεφτόμασταν για αγορές ΜΥΤΙΛ και ΚΡΙ αρκεί ο ΓΔ να ξεπερνούσε τις 720 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text