Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Απρίλιο του 2020 έτοιμη η νέα επένδυση της Elvalhalcor

Απρίλιο του 2020 έτοιμη η νέα επένδυση της Elvalhalcor

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απρίλιο του 2020 έτοιμη η νέα επένδυση της Elvalhalcor

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων και προβλέψεων κινήθηκαν τα αποτελέσματα της ELVALHALCOR, η οποία ανακοίνωσε χθες αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 13,7% αλλά και των συγκρίσιμων (χωρίς την επίπτωση της τιμής των μετάλλων) λειτουργικών κερδών, στα 142,1 εκατ. ευρώ (από 129,4 εκατ. ευρώ).

Το κύριο θετικό μήνυμα, όπως επισημαίνουν πηγές της διοίκησης της εταιρείας αφορά στην αύξηση των όγκων, η οποία αντανακλά αφενός την αυξημένη χρησιμοποίηση του παραγωγικού δυναμικού. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά για τον κλάδο του αλουμινίου, οι όγκοι κινήθηκαν πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η επιβολή των δασμών που επιβλήθηκαν για τις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επηρέασε τη δραστηριότητα στην εν λόγω αγορά. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς δεν υπάρχει επαρκές αμερικανικό παραγωγικό δυναμικό και καθώς οι δασμοί στις κινεζικές εξαγωγές είναι υψηλότεροι, η αγορά κινήθηκε με πολύ καλό ρυθμό.

Το δεύτερο θετικό μήνυμα των αποτελεσμάτων αφορά στο κόστος χρηματοδότησης, το οποίο μειώθηκε κυρίως εξαιτίας της μείωσης των επιτοκίων που επετεύχθη μετά από αναδιαπραγμάτευση με τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και μετά τη σύναψη του δανείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο τέλος του έτους μάλιστα υπήρξε αντίστοιχη αλλαγή και για τα δάνεια της Βουλγαρίας, η οποία όμως θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του 2019. Σημειώνεται ότι το κόστος χρηματοδότησης θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο βελτιωμένο, ωστόσο η εταιρεία αναγκάστηκε να διατηρήσει υψηλότερες ποσότητες αποθεμάτων, για όσο διάστημα βρισκόταν σε εκκρεμότητα και υπήρχε αβεβαιότητα στην αγορά με την υπόθεση των κυρώσεων σε βάρος της Rusal, που πλέον έληξε αισίως.

Αλλά και στο χαλκό, συνεχίζεται η υψηλή ζήτηση για τους σωλήνες, στους οποίους η ELVALHALCOR διατηρεί την πρώτη θέση στην αγορά, και αναμένεται φέτος να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που κάνουν πηγές της διοίκησης, η μεγάλη επένδυση στο αλουμίνιο προχωρά κανονικά και έχει ήδη ξεκινήσει η παραλαβή τμημάτων των μηχανημάτων, με στόχο η επένδυση που θα δώσει τη δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του παραγωγικού δυναμικού της ELVALHALCOR να είναι έτοιμη τον Απρίλιο του 2020.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text