Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Cenergy: Το 2019 θα είναι η χρονιά των καλωδίων

Cenergy: Το 2019 θα είναι η χρονιά των καλωδίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Cenergy: Το 2019 θα είναι η χρονιά των καλωδίων

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Με αύξηση 30% και ρεκόρ πωλήσεων έκλεισε για τη Cenergy το 2018, πλησιάζοντας το όριο του 1 δισ. (963,7 εκατ. ευρώ). Όπως επισημαίνουν κύκλοι της διοίκησης της εταιρείας, το υψηλό ανεκτέλεστο που φτάνει τα 640 εκατ. ευρώ αποτελεί θετική ένδειξη για την πορεία της εταιρείας το 2019 καθώς εξασφαλίζει ειδικά για τον κλάδο των καλωδίων την πλήρη χρήση του παραγωγικού δυναμικού για όλο το 2019 αλλά και για μέρος του 2020.

Τα αποτελέσματα αλλά και οι δραστηριότητες της εταιρείας δείχνουν ότι ολοκληρώνεται μια τριετία βασικό χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η υλοποίηση νέων επενδύσεων με στόχο η Cenergy να έχει τη δυνατότητα να αναλάβει νέα έργα, τα οποία πράγματι κερδήθηκαν και πλέον ο στόχος για το 2019 αλλά και για το 2020 είναι η επιτυχής εκτέλεσή τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η περασμένη χρήση δεν επηρεάστηκε από την επιβολή των δασμών στις ΗΠΑ που αποτέλεσε και την κυριότερη αγορά για τη Σωληνουργεία και η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αποτελεί βασική αγορά και για το 2019. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το 2019 η λειτουργική κερδοφορία της Cenergy θα κινηθεί πολύ πάνω από τα επίπεδα των 63 εκατ. ευρώ του 2018.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Cenergy πέτυχε την αναχρηματοδότηση περίπου του 30% των δανείων της που είχαν χρονικό ορίζοντα έως το 2020, με χαμηλότερο επιτόκιο αλλά και χρονική επέκταση (5 έως 7 έτη) εξέλιξη που σύμφωνα με πηγές της εταιρείας αποτυπώνει και την έμπρακτη εμπιστοσύνη στα σχέδια και της προοπτικές της εταιρείας.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text