Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ηχηρά μηνύματα για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας

Ηχηρά μηνύματα για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ηχηρά μηνύματα για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας

Την ανάδειξη των ελληνικών προτεραιοτήτων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη βιομηχανική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει ως στόχο η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο με πρωτοβουλία του αν. υπουργού Βιομηχανίας Σ. Πιτσιόρλα και τη συμμετοχή όχι μόνο κυβερνητικών παραγόντων αλλά και σημαντικών εκπροσώπων της βιομηχανίας και θεσμικών φορέων εκπροσώπησης των βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση την οποία είχε προαναγγείλει το Capital.gr θα παραστούν και θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθ. Σαββάκης, το μέλος του ΔΣ της Viohalco και πρόεδρος της Ελληνικής Παραγωγής Μιχάλης Στασινόπουλος, ενώ η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τους Σ. Πιτσιόρλα, Ν. Παππά, Γ. Σταθάκη, τον αν. υπουργό παιδείας και έρευνας Κ. Φωττάκη, και τους γενικούς γραμματείς βιομηχανίας, ενέργειας, δημόσιων επενδύσεων, στρατηγικών επενδύσεων, διαχείρισης τομεακών ΕΠ και ψηφιακής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για θέματα βιομηχανίας, ήδη συντελείται ένας βαθύτατος οικονομικός, πολιτικός και κοινωνικός μετασχηματισμός, στην Ευρώπη, μέρος του οποίου αποτελεί και η βιομηχανία. Ψηφιοποίηση, τεχνολογικά άλματα, τεχνητή νοημοσύνη, κοινωνικές προκλήσεις, κλιματική αλλαγή, γήρανση του πληθυσμού αποτελούν μερικές από τις προκλήσεις και τις τάσεις που διαμορφώνουν το πλαίσιο της συζήτησης.

Σημειώνεται ότι στις 9 Μαΐου, στη σύνοδο κορυφής του Σιμπίου στη Ρουμανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το νέο στρατηγικό θεματολόγιο που θα θέσει τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.   Η Βιομηχανία βρίσκεται ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα και η χάραξη μίας νέας, φιλόδοξης Στρατηγικής για τη Βιομηχανική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα κατά τον επόμενο θεσμικό κύκλο.

Ήδη τους τελευταίους 18 μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις τόσο στις επίσημες υπουργικές συνόδους όσο και σε άτυπες πρωτοβουλίες όπως "οι φίλοι της βιομηχανίας”.

Στόχος των ευρωπαϊκών ζυμώσεων είναι να προετοιμαστεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία για τις προκλήσεις και να διαμορφωθεί η νέα στρατηγική στη βάση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων όπως η ενιαία αγορά, το ανθρώπινο κεφάλαιο και η αδιαπραγμάτευτη πρόσδεση σε κοινές αξίες που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή. Ήδη, οι πολιτικές για την ενιαία αγορά, τη βιομηχανία και την κλιματική αλλαγή συζητούνται στην εαρινή σύνοδο κορυφής της 21-22 Μαρτίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει και το υπουργείο Ανάπτυξης στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα,  η αυριανή ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ευκαιρία ενημέρωσης και ένα βήμα διαλόγου για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, με στόχο τη συνδιαμόρφωση μίας εθνικής συνεκτικής στρατηγικής για ένα νέο παραγωγικό και επιχειρηματικό πρότυπο και μία ισχυρή ελληνική βιομηχανία που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text