Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Τι διαμήνυσαν τα funds στις ελληνικές τράπεζες στα ραντεβού στο Λονδίνο

Τι διαμήνυσαν τα funds στις ελληνικές τράπεζες στα ραντεβού στο Λονδίνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι διαμήνυσαν τα funds στις ελληνικές τράπεζες στα ραντεβού στο Λονδίνο

Πολύ βελτιωμένο ήταν το κλίμα που επικράτησε γύρω από τις ελληνικές τράπεζες αλλά και την Ελλάδα στο συνέδριο της Morgan Stanley που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λονδίνο και στο οποίο παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών -Alpha Bank, Eurobank. Εθνική, Πειραιώς- και είχαν συναντήσεις με μεγάλα διεθνή funds καθώς και αναλυτές.

Το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο της Morgan Stanley, European Financials Conference,  πάντα βρίσκεται στο ραντάρ των αγορών και θεωρείται "flagship" για τον κλάδο, με τους επικεφαλής των περισσότερων και σημαντικότερων ευρωπαϊκών τραπεζών μέσα από ομιλίες και συναντήσεις τους να παρουσιάζουν τα μεγέθη, τα σχέδια και τις προοπτικές των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων. "Παρών", για παράδειγμα έδωσαν ο COO της Deutsche Bank Frank Kuhnke, ο CEO της Bankia, Leopoldo Alvear, ο CEO της Bankia, Onur Genc, ο CEO της RBS, Ross McEwan, καθώς και πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαθέσεις των funds απέναντι στην Ελλάδα ήταν θετικότερες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και σε αυτό έχει βοηθήσει η σημαντική άνοδος των τιμών των τραπεζών στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον κλαδικό δείκτη να σημειώνει κέρδη κοντά στο 35% από τις αρχές του έτους, καθώς και η επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου στις αρχές του μήνα.

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα επιτελεία των ελληνικών τραπεζών με θεσμικούς επενδυτές και hedge funds το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα δύο σχέδια των ελληνικών αρχών για τη μείωση των NPEs του κλάδου. Οι ερωτήσεις για το σχέδιο του ΤΧΣ με το Asset Protection Scheme καθώς και του σχεδίου της ΤτΕ ήταν πολλές και επίμονες, σύμφωνα με πληροφορίες, με τους επενδυτές να τονίζουν ότι πρέπει να δοθεί μέσω αυτών των δύο σχεδίων ώθηση στην προσπάθεια των τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Το τεχνικό κομμάτι των σχεδίων καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους βρέθηκε υψηλά στην ατζέντα των funds.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με τις αλλαγές στον νέο νόμο Κατσέλη, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων των funds με τους τραπεζίτες, παρά τις καθυστερήσεις και τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στο συνέδριο της Morgan Stanley συμμετείχαν πολλά και "καλά" ονόματα διεθνών funds τα οποία έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι BlackRock, Amundi, Fidelity και Wellington.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό τοπίο, τα funds δεν εμφανίζονται να ανησυχούν για πολιτικό κίνδυνο γύρω από την Ελλάδα ενώ καθώς περνά ο καιρός παγιώνεται η άποψη των επενδυτών πως οι εκλογές πιθανότητα να γίνουν τον Οκτώβριο και δεν θα υπάρχουν πρόωρες κάλπες. Πάντως, οι επενδυτές θεωρούν θετική εξέλιξη τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, καθώς η άποψη που κυριαρχεί είναι πως η Ελλάδα είναι από τις περιπτώσεις στην Ευρώπη όπου η αντιπολίτευση προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έχει φιλοευρωπαϊκό προφίλ, και έτσι έχει αποκλειστεί ο κίνδυνος του λαϊκισμού. Επιπλέον, η φιλική προς την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις ατζέντα της, λειτουργεί επίσης πολύ θετικά για τις προοπτικές που βλέπουν τα διεθνή funds για τη χώρα μας.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text