Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Citigroup: Έρχεται ισχυρό ράλι 30% στις ευρωπαϊκές μετοχές

Citigroup: Έρχεται ισχυρό ράλι 30% στις ευρωπαϊκές μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Citigroup: Έρχεται ισχυρό ράλι 30% στις ευρωπαϊκές μετοχές

"Μην πανικοβάλλεστε από τα όποια σύννεφα υπάρχουν πάνω από την Ευρώπη γιατί θα ακολουθήσει δυναμικό ράλι ύψους 30% στις μετοχές της περιοχής", είναι το μήνυμα που δίνει η Citigroup μέσα από το νέο της report, υπογραμμίζοντας πως το risk-on σήμα που δόθηκε στις αρχές της χρονιάς έχει κι άλλο δρόμο ακόμη.

Όπως επισημαίνει, η ανάλυσή της στην αρχή του 2019 εντόπισε ένα ισχυρό και ενισχυμένο σήμα buy για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Η μέση ετήσια απόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών σε ορίζοντα 12μήνου, όταν και δύο τεχνικοί δείκτες της Citi – ο δείκτης Panic/Euphoria και ο δείκτης Οικονομικής Έκπληξης στην (CESI) έχουν βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα στο παρελθόν, όπως συμβαίνει τώρα- ήταν στο + 27% .

Αυτό, τα τελευταία χρόνια συνέβη το 2005, στα τέλη του 2008, το 2011 και το 2012. Οι ευρωπαϊκές μετοχές σε αυτά τα διαστήματα κινήθηκαν έντονα ανοδικά τους επόμενους 3, 6 και 12 μήνες όπου οι δύο τεχνικοί δείκτες ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

Και οι δύο δείκτες κινήθηκαν σε υποτονικά επίπεδα για έξι εβδομάδες από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018 έως τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, μετά το ισχυρό sell-off στα τέλη του προηγουμένου έτους.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σημειώσει σημαντικό ράλι από τις αρχές του τρέχοντος έτους με συνολική απόδοση που πλησιάζει το 15%, αλλά λόγω των εκροών-ρεκόρ από την περιοχή υπήρξε περιορισμένη συμμετοχή των επενδυτών.

Το μοντέλο της Citi που υπολογίζει τις μελλοντικές αποδόσεις, υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κέρδη τους επόμενους 6-9 μήνες, τα οποία υποστηρίζουν τον στόχο που έχει θέσει η αμερικανική τράπεζα για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 για τα τέλη του 2019, δηλαδή τις 400 μονάδες.

Οι επενδυτές παραμένουν αβέβαιοι σχετικά με τις προοπτικές των ευρωπαϊκών μετοχών λόγω ανησυχιών για την πολιτική και τη διάρκεια του οικονομικού κύκλου, όπως επισημαίνει. Ωστόσο, εκτιμά πως τόσο το 2019 όσο και το 2020 η διάθεση στις αγορές της περιοχής θα είναι risk-on. Οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης εμφανίζονται ελκυστικές, με τη μέση μερισματική απόδοση και για τις δύο περιοχές να είναι κατά 10% υψηλότερη από τον μέσο όρο μετά το 1985.

Η Citi εκτιμά πως η μερισματική πολιτική των εισηγμένων θα δεχθεί ώθηση από τη μέτρια ανάπτυξη σε Ευρώπη και παγκόσμια οικονομία τα επόμενα δύο έτη, τις καλές ταμειακές ροές στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και τους χαμηλούς μέσους δείκτες χρέους/EBITDA.

Ακόμη και εάν ληφθούν υπόψη χαμηλότερες αναμενόμενες προσδοκίες για την ανάπτυξη σε σχέση με τις ήδη πολύ χαμηλές, για το διάστημα 2019-2020, οι δείκτες της Citi δίνουν σήμα για περαιτέρω ράλι 30%  από τώρα έως το τέλος του 2020.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text