Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Η αγορά προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μετρίως ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρι τούδε (3.30 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από πενθήμερη διόρθωση 18 μονάδων ή -2,50% από το υψηλό Μαρτίου των 725 μονάδων, προσπαθεί να πραγματοποιήσει ανοδική αντίδραση με μέτρια αυτή τη στιγμή, 3.40 μμ,  άνοδο +0,70% (στις 713 μονάδες, ενώ είχε φτάσει το μεσημέρι και +1,20%, στις 716 μονάδες), με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια εξέλιξη στα ευρωπαικά χρηματιστήρια (ήπια άνοδο μετά από μέτρια πενθήμερη διόρθωση).

Η σημερινή συνεδρίαση θα καταχωρηθεί σαν θετική (bullish) εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του Ν των 718 μονάδων (+1,40% από το κλείσιμο Παρασκευής), πράγμα που δεν βλέπουμε να γίνεται σήμερα, θα χαρακτηρισθεί μέτρια αν κλείσει θετικά και χαμηλότερα των 618 μονάδων και, αρνητική (bearish) αν κλείσει αρνητικά.

Αναμένουμε λοιπόν το κλείσιμο.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Όπου και να κλείσει ο ΓΔ, εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, δεν θα κάνουμε σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΑΝΕΜΟΣ, σημειώνει μεγάλη μεταβλητότητα, θετική, πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι ο ΟΤΕ που σημειώνει αρκετά μεγάλη άνοδο +2,70% με τον μεγαλύτερο τζίρο της ημέρας (10 εκατ ευρώ ή 860 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) δίνοντας παράλληλα σήματα αγορών follow up μετά από ηπιότερα σήματα αγορών κατά την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, σήματα αγορών, πιο ελκυστικά από του ΟΤΕ (γιατί είχε προηγηθεί σφιχτή περιοδος βάσης) δίνει σήμερα η ΚΡΙ.

Τέτοια σήματα αγορών (ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου), τείνουν να δώσουν οι, ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΛ και ΙΑΣΩ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα πάλι 3 μετοχές, όπως και τις προηγούμενες 3-4 συνεδριάσεις, που είναι σήμερα οι, ΟΤΕ, ΚΡΙ και ΕΛΧΑ.

Δείκτης Τραπεζών : αυτή τη στιγμή σημειώνει μικρή άνοδο +0,50% μη-απομακρυνόμενος από την επικίνδυνη για καθοδική διάσπαση βάση – στήριξη των 530 μονάδων (τώρα στις 538 μονάδες).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text