Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 27/3/2019) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση ξεπερνώντας την διόρθωση της τελευταίας εβδομάδας

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 27/3/2019) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση ξεπερνώντας την διόρθωση της τελευταίας εβδομάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,70% (στις 716 μονάδες, στις 4.10 μμ) και μέτριο τζίρο (42 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), προσεγγίζει παρά μια μονάδα ή 0,15% την κυλιόμενη κορυφή του Ν των 717 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει ανοδικά σε τιμές κλεισίματος, τότε θα θεωρήσουμε ότι η ανοδική τάση του πρώτου διμήνου 2019 θα έχει επανέλθει πλήρως με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους να φέρουν θετικές ενδείξεις.

Μια ακόμη θετική διαγραμματική εξέλιξη που λαμβάνει χώρα σήμερα είναι η αναβίβαση του μεσοπρόθεσμου στοπ – λοςς Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών κοντά στον πυθμένα Α των 696 μονάδων που σημαίνει ότι αν συμβεί το απευκταίο, δηλαδή απότομη ισχυρή διόρθωση με καθοδική διάσπαση του ΧΚ20, εμείς θα κλείσουμε με αυτό το στοπ κερδοφόρα τις long θέσεις μας που ανοίξαμε προ διμήνου στην ανοδική διάσπαση των 730 μονάδων  του ΓΔ.

Περιμένουμε την λήξη της σημερινής συνεδρίασης για να δούμε αν ο ΓΔ θα έχει κλείσει πάνω από τις 717 μονάδες ή όχι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ επειδή είναι από διμήνου σχεδόν πλήρως αγορασμένο, δεν θα κάνει σήμερα αγορές ακόμη κι αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 718 μονάδες. Ούτε θα κάνει και πωλήσεις αφού ο ΓΔ κινείται πολύ ψηλότερα από το στοπ των 696 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ και ΑΛΦΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι ΕΥΡΩΒ και ΓΡΙΒ με ανοδικές διασπάσει σχηματισμών «ανοδικής συνέχισης».

Τέτοια σήματα τείνουν να δώσουν οι, ΑΤΤ, ΙΚΤΙΝ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛ, ΟΠΑΠ, ΙΝΤΚΑ και ΜΠΕΛΑ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ, ΓΡΙΒ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΜΛΣ και ΦΡΛΚ, ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέο χαμηλό έτους. Η σχέση 6 προς 0, δείχνει ότι διάγουμε ανοδική τάση με εδραιωμένη ορμή προς τα πάνω.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ αυτή τη στιγμή κερδίζει +3%, στις 550 μονάδες, απομακρυνόμενος από το επικίνδυνο stop loss – ΧΚ20 των 530 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο βράδυ με μετασυνεδριακό σχόλιο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text