Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ακόμα μία θυγατρική της στο εξωτερικό πωλεί η Intralot

Ακόμα μία θυγατρική της στο εξωτερικό πωλεί η Intralot

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ακόμα μία θυγατρική της στο εξωτερικό πωλεί η Intralot

Πιστή στην πολιτική που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες, η διοίκηση της Intralot συνεχίζει την προσπάθεια απομόχλευσής της, διαθέτοντας μη στρατηγικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία. Παράλληλα, συρρικνώνεται ο δαιδαλώδης όμιλος που είχε δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια της επέκτασης. Ετσι, λίγους μήνες μετά τη συμφωνία πώλησης της Azerinteltek στο Αζερμπαϊτζάν, η εταιρεία αποεπενδύει και από τη θυγατρική της στην Πολωνία, Totolotek. Η τελευταία είναι κάτοχος άδειας αθλητικού στοιχηματισμού και έχει συμφωνηθεί η πώλησή της στον γερμανικό όμιλο τυχερών παιγνίων Merkur Sportwetten GmbH. Το ύψος του τιμήματος ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανέλθει σε 10 εκατ. ευρώ.

Η Totolotek το 2017 ήταν η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παροχής υπηρεσιών στοιχηματισμού στην Πολωνία. Τη χρονιά εκείνη παρουσίασε έσοδα 353 εκατ. ζλότι (82,1 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 13,95 εκατ. ζλότι (3,0 εκατ. ευρώ). Η Intralot κατέχει το 99,7% της Τotolotek και, σύμφωνα με την ίδια, η πολωνική εταιρεία τής απέφερε το 9% των εσόδων (90 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση) του ομίλου και το 0,1% (200 χιλ. ευρώ) των λειτουργικών κερδών (EBITDA). Η εταιρεία απασχολεί 560 άτομα και είναι κάτοχος άδειας παροχής στοιχηματικών υπηρεσιών και μέσω Διαδικτύου στην πολωνική αγορά. Μάλιστα, η διοίκηση της Totolotek απέδωσε τη σημαντική ανάπτυξη των εσόδων της (κατά 65%), για το 2017, στην αύξηση των πωλήσεων μέσω Διαδικτύου.

Η Merkur Sportwetten είναι θυγατρική του ομίλου Gauselmann που δραστηριοποιείται στον τομέα των τυχερών παιγνίων και αναψυχής. O γερμανικός όμιλος ιδρύθηκε το 1957, συνιστά οικογενειακή επιχείρηση και το 2017 είχε έσοδα τάξης των 2 δισ. ευρώ. Βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και, λίγες εβδομάδες πριν, απέκτησε τρία καζίνο στη Γερμανία και μία εταιρεία παραγωγής studio στη Βρετανία.

«Η εξαγορά της Totolotek αποτελεί σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής για να εισέλθει ο όμιλος στην πολωνική αγορά και να αποκτήσει παρουσία σε ακόμη μία βασική αγορά της Ευρώπης παράλληλα με τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία και το Βέλγιο», αναφέρει ο Νίκο Στάινκραους (Niko Steinkrauß), διευθύνων σύμβουλος της Merkur Sportwetten. Η Tolotek είναι το πέμπτο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει τα τελευταία χρόνια η Intrtalot, με στόχο τη μείωση της έκθεσης σε δανεισμό, αλλά κι επιπλέον να περιορίσει τις δαπάνες ανάπτυξης και επέκτασης σε διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομικών του ομίλου Intralot, Ανδρέα Χρυσό, η πώληση της Totolotek είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Intralot για αποεπένδυση από μη κύριες αγορές. Mε τις κινήσεις αυτές, πρόσθεσε, ο όμιλος εστιάζεται στις στρατηγικές αγορές, όπως είναι εκείνη των ΗΠΑ. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να διαφυλάξουμε τη συνεχή ανάπτυξη της Totolotek μέσα στον ισχυρό όμιλο Gauselmann και της θυγατρικής της στην Ευρώπη για αθλητικό στοίχημα Merkur Sportwetten», είπε ο κ. Χρυσός.

Ο όμιλος Intralot τα τελευταία χρόνια έχει διαθέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ. Τα πιο σημαντικά ήταν οι θυγατρικές του σε Περού και Tζαμάικα. Επίσης ως αμυντική κίνηση θεωρήθηκε η εκχώρηση στην Gamenet όλων των θυγατρικών του ομίλου στην Ιταλία. O όμιλος Intralot έτσι κατέστη μειοψηφών μέτοχος στην Gamenet με 20%. Η ιταλική εταιρεία ωστόσο έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση της τάξης των 270 εκατ. ευρώ και η συμμετοχή της Intralot αντιστοιχεί στα 2/3 της συνολικής κεφαλαιοποίησης της ελληνικής επιχείρησης.

Πηγή:www.kathimerini.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text