Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα | Οι σχέσεις δανειστών - κυβέρνησης και η μακρά προεκλογική περίοδος προβληματίζουν την αγορά (28/3/2019)

Οι σχέσεις δανειστών - κυβέρνησης και η μακρά προεκλογική περίοδος προβληματίζουν την αγορά (28/3/2019)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ακόμη μία “επιφυλακτική” συνεδρίαση, με μικρή διακύμανση και μέτριο όγκο συναλλαγών, ο οποίος όμως εξακολουθεί να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από τους προηγούμενους μήνες, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το “παζάρι” μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το ζήτημα των “κόκκινων δανείων”.

Από την πλευρά μας, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι, το ζήτημα των κόκκινων δανείων έχει λήξει για την επενδυτική κοινότητα. Ο προβληματισμός και η στασιμότητα, κατά την άποψή μας, προέρχεται από την “τριβή” στις σχέσεις της Κυβέρνησης και των ευρωπαίων, αλλά και τα ερωτηματικά για το εάν η Κυβέρνηση, σ' αυτή τη μεγάλη σε διάρκεια προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει, μπορεί να συνεχίσει τις επιδόσεις που είναι απαραίτητες για τη συνέχιση και την επαύξηση της θετικής ορμής της οικονομίας. Και τον προβληματισμό αυτόν δεν τον έχουν μόνον οι επενδυτές, αλλά ολόκληρη η κοινωνία.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι, ούτως ή άλλως, με τον Σύριζα ή τη ΝΔ, η οικονομία και η αγορά έχουν πάρει το δρόμο της ανάκαμψης.

(τα στατιστικά της συνεδρίασης)

Πτώση 0,01% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηριίου κλείνοντας στις 713,66 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών, έφθασε τα 46,74 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή αξία των συναλλαγών είναι 39,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα "πακέτα" συναλλαγών έφθασαν τα 7,14 εκατ. ευρώ. Ο μέσος όρος 20 συνεδριάσεων, έφθασε στα 48,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο μέσος όρος 200 συνεδριάσεων έφθασε τα 36,8 εκατομμύρια ευρώ. Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδριάσης, τα σκαμπανεβάσματα του Γενικού Δείκτη ήταν αρκέτα, αλλά κατάφερε να ισορροπήσει τις απώλειες του στο τέλος της ημέρας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα, εισηγμένων εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που δημοσιεύθηκαν την τελευταία εβδομάδα δεν θα λέγαμε ότι ήταν άσχημα, αλλά δεν ήταν και τα καλύτερα. Αυτός είναι και ένας παράγοντας που επηρεάζει την συμπεριφορά των επενδυτών στο ταμπλό και κατά συνέπεια στην συνολική εικόνα του Γενικού Δείκτη.

Οι Τράπεζες έκλεισαν με μικτά πρόσημα: (ΕΥΡΩΒ +1,40%), ΠΕΙΡ(-0,91%), ΑΛΦΑ (-0,16%), ΕΤΕ (-2,33%).

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 681,83 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,24 μονάδες την ημέρα.Ο Γενικός Δείκτης, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ-200 και η απόσταση μεταξύ τους είναι 4,46%. Οι ενδείξεις του Απόλυτου Συστήματος, μας διατηρούν "Εντός Αγορές" σε όλες τις παραλλαγές έκτός από τους "Εξομαλυντές" 3 και 5 ημερών.

Το εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του απόλυτο συστήματος σημείωσε πτώση κατά 0,23% .

Δείτε τη σημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου του Απόλυτου Συστήματος

Δείτε τη σημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου Σταθερών Μηνιαίων Καταβολών


Δείτε το διάγραμμα σε link

 

Από τα (μπλε) links στο κάτω μέρος του πίνακα, δείτε τα σήματα των πράξεων και την εφαρμογή των παραλλαγών του "απόλυτου συστήματος" στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Ανοδο 0,19% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 542,39 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 585,77 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,54 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΔΤΡ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 8% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).(Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text