Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, η κατασκευή βάσης του ΓΔ λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, η κατασκευή βάσης του ΓΔ λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs θα πρέπει να είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,30% (στις 716 μονάδες, στις 3.30 μμ) και μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συνεχίζει να κινείται στο 30ήμερο μέχρις στιγμής εύρος των 696-725 μονάδων το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο βάσης ή πλατφόρμας για νέα εκτίναξη προς την κορυφή των 880 μονάδων των αρχών 2018 και στην συνέχεια, με νέο ενδεχόμενο ανοδικό κύμα, προς την κορυφή των 1350 μονάδων των αρχών 2014.

Η αισιοδοξία μας θα αναχαιτισθεί εάν σε πρώτη φάση ο ΓΔ δεν μπορέσει να ξεπεράσει ούτε την κυλιόμενη κορυφή του Ν (κοίτα σχήμα) των 718 μονάδων, ούτε την σημαντική κορυφή – υψηλό κλείσιμο τριμήνου των 725 μονάδων οπότε αναγκαστικά θα υποχρεωθεί να διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα Β των 708 μονάδων και το χειρότερο, τον σημαντικό πυθμένα Α – Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 696 μονάδων, όπου εμείς εκεί θα πρέπει να υποχωρήσουμε (συντεταγμένα και όχι άτακτα) εφαρμόζοντας το συστημικό stop loss που τοποθετούμε πάντα στο χαμηλό 20 ημερών.

Προς το παρόν παρακολουθούμε την κατασκευή βάσης στο εύρος των 696 – 725 μονάδων του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 97% με μετοχές και 3% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι ευρέως ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ 3 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν άνοδο λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Ημέρα των μη-τραπεζικών μετοχών είναι σήμερα με πολλές σημαντικές μετοχές να κερδίζουν από +2% έως +4% όπως κάνουν οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤ, ΑΝΕΜΟΣ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ κα σε αντίθεση με τις τραπεζικές που κινούνται ελαφρά πτωτικά (ΔΤΡ -0,10%).

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το ποσοστιαίο μέγεθος ανόδου τιμής και όγκων, θεωρούμε την ΑΡΑΙΓ, που διασπά ανοδικά σχηματισμό ανοδικής συνέχισης, και τον ΟΠΑΠ, που τείνει επίσης να διασπάσει τέτοιο σχηματισμό.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης-υψηλού τριμήνου, δίνει σήμερα μόνον η ΑΡΑΙΓ.

Αρκετές όμως είναι οι μετοχές που τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα όπως οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΑΤΤ και ΙΚΤΙΝ, ενώ μόνον δύο μετοχές, οι ΤΙΤΚ και ΠΛΑΙΣ, τείνουν να δώσουν σήματα πώλησης με την αντίστροφη σηματοδότηση. Ας σημειωθεί ότι το ΠΛΑΙΣ, πριν λίγες μέρες έτεινε να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου αλλά επειδή η μετοχή αυτή βρισκόταν σε πολύ στενό εύρος υψηλού-χαμηλού τριμήνου, με μια μικρή πτώση των τελευταίων ημερών βρέθηκε σήμερα κοντά στο χαμηλό τριμήνου.

Η αγορά που διανύουμε είναι σαφώς ανοδική αφού αρκετές μετοχές σημειώνουν νέα υψηλά έτους όπως οι, ΓΡΙΒ, ΕΥΡΩΒ, ΙΑΣΩ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΕ , ΜΛΣ, ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου χρονικού διαστήματος.

Επισκοπώντας τον σημαντικό παράγοντα των όγκων συναλλαγών βλέπουμε σήμερα συσσωρεύσεις σε ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ, ΙΑΣΩ και ΟΤΕ και διανομές σε καμία μετοχή. Έτσι, έχουμε μία ακόμα επιβεβαίωση , τους όγκους, της ανοδικής τάσης και συνεπώς πιθανολογούμε ανοδική διάσπαση της κυλιόμενης κορυφής των 718 μονάδων του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο, Σάββατο, 30/3/19,  με τον απολογισμό Α τριμήνου 2019 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text