Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τραπεζική έκρηξη ξεσπά σήμερα, Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, με τον ΓΔ να ωθείται σε νέα υψηλά έτους κοντά στις 740 μονάδες

Τραπεζική έκρηξη ξεσπά σήμερα, Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019, με τον ΓΔ να ωθείται σε νέα υψηλά έτους κοντά στις 740 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Εντυπωσιακή είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +2,50% (στις 739 μονάδες, στις 3.45 μμ) με μεγάλο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρότερες ανόδους στην Ευρώπη (DAX +1%, πλησιάζοντας και αυτός το υψηλό έτους).

Η αιτία της σημερινής ανόδου δεν είναι σαφής καθώς δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποια σημαντικά νέα για τις ελληνικές τράπεζες και την εθνική οικονομία. Υποθέτουμε ότι πρόκειται για φαινόμενο short squeezing (κλείσιμο short θέσεων) στις τραπεζικές μετοχές.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ διασπά σήμερα ανοδικά την 20ήμερη οριζόντια ζώνη παγίωσης-αναμονής των 695-725 μονάδων, γεγονός που πιθανόν να δώσει ώθηση προς τις 750 μονάδες ή και ψηλότερα.

Εμείς αναβιβάζουμε τα συστημικά stop loss μας, σε πρώτο επίπεδο στον πυθμένα Β των 709 μονάδων του ΓΔ και σε δεύτερο και πολύ σημαντικότερο επίπεδο στον πυθμένα Α – Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 696 μονάδων.
Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 709 μονάδες, εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 7/8 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/8 ενώ 8 μετοχές, οι 5 τραπεζικές και μόνον 3 μη-τραπεζικές (οι ΔΕΗ, ΑΒΑΞ και ΓΡΙΒ) πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι τα ¾ της ανόδου του ΓΔ οφείλεται στις τράπεζες (ΔΤΡ +8%) και αυτή η ασύμμετρη άνοδος δεν είναι και τόσο επιθυμητή διότι αυξάνει την μεταβλητότητα της αγοράς σε υψηλά επίπεδα.

Ο Δείκτης τραπεζών ΔΤΡ μαζί με τις 5 τραπεζικές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους με μεγάλες ποσοστιαίες ανόδους και μεγάλους όγκους. Τέτοιο φαινόμενο «συσσώρευσης» (μεγάλη άνοδος τιμής και όγκων) διακρίνουμε σε μετριότερη έκταση σε ολίγες μη-τραπεζικές μετοχές όπως στις, ΜΥΤΙΛ, ΙΑΣΩ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις «σχηματισμών συνέχισης» διακρίνουμε σε, ΑΤΤ ΚΡΙ και ΑΝΕΜΟ ενώ τείνουν να πραγματοποιήσουν τέτοιες διασπάσεις οι, ΜΥΤΙΛ, ΙΚΤΙΝ και ΜΠΕΛΑ. Προσέχουμε την ΜΠΕΛΑ.

Ο λόγος νέων υψηλών – νέων χαμηλών σήμερα εκτοξεύεται με 15 μετοχές να σημειώνουν νέα υψηλά (και είναι οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟ, ΕΛΠ, ΕΥΡΩΒ, ΓΡΙΒ, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΚΑ, ΜΛΣ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΙΑΣΩ, ΚΡΙ, ΠΡΟΦ, ΑΝΕΜΟΣ και ΑΤΤ), και μόνον το ΠΛΑΙΣ να σημειώνει νέα χαμηλό έτους.

Από σήμερα εισάγουμε στην λίστα καθημερινής παρακολούθησης τις, ΙΑΤΡ, ΠΡΟΦ και ΙΝΚΑΤ, που τους τελευταίους μήνες αύξησαν την εμπορευσιμότητά τους ξεπερνώντας την απαίτησή μας των 10.000 ευρώ μέσου ελάχιστου ημερησίου τζίρου. Ετσι, αντισταθμίζεται η απώλεια των ΥΓΕΙΑ και ΙΑΣΩ που πιθανόν να εξέλθουν του ΧΑ και της λίστας παρακολούθησης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text