Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Γυρίζει "σελίδα" το ΥΓΕΙΑ

Γυρίζει "σελίδα" το ΥΓΕΙΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γυρίζει "σελίδα" το ΥΓΕΙΑ

Σταματά σήμερα έπειτα από 17 χρόνια η διαπραγμάτευση των μετοχών του ΥΓΕΙΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που πλέον περνά σε νέα φάση ανάπτυξης από το fund CVC Capital Partners.

Είχε προηγηθεί στις 15 Φεβρουαρίου η άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των υπόλοιπων κοινών ονομαστικών μετοχών (squeeze out) από το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο, μέσω της Hellenic Healthcare, για να ακολουθήσει λίγες ημέρες αργότερα η έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η εισαγωγή του Υγεία στο X.A. είχε γίνει στις 7 Ιουνίου 2002.

Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Hellenic Healthcare για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών του Υγεία είχε ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου και διήρκεσε για έξι εβδομάδες, με το προσφερόμενο τίμημα ανά μετοχή να ανέρχεται σε 0,95 ευρώ τοις μετρητοίς. Συνολικά το διάστημα αυτό απέκτησε 75.958.541 μετοχές, που αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 24,84% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας και την "αποχώρηση” από το χρηματιστηριακό ταμπλό, ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα σχέδια του επενδυτικού κεφαλαίου στην αγορά της περίθαλψης, έχοντας πλέον στο χαρτοφυλάκιό του εκτός από το Υγεία, τη γυναικολογική και μαιευτική κλινική Μητέρα, το μαιευτήριο Λητώ, και από τα προηγούμενα deals το νοσοκομείο Metropolitan και τη γενική κλινική Iaso General (πλέον Metropolitan General). H διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο, όπως αναφερόταν εξάλλου στο πληροφοριακό δελτίο της πρότασης, ήταν μια κίνηση που θα προσέδιδε μεγαλύτερη ευελιξία για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της CVC και στην οργανική ανάπτυξη του Υγεία.

Τα σχέδια αφορούν στον εκσυγχρονισμό του ομίλου, στον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας του και στην αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του. Στην κατεύθυνση αυτή,  το fund θα αναθέσει την εκπόνηση μελέτης και τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων σε διεθνή συμβουλευτικό οίκο.

Στο business plan της CVC για το Υγεία περιλαμβάνεται επίσης η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με την αντικατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, την υιοθέτηση νέων θεραπευτικών μεθόδων και την υποστήριξη τους με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με την ανακαίνιση των νοσηλευτικών μονάδων.

Ακόμη η δημιουργία πρότυπων μονάδων και κέντρων (Center of Excellence) για την προσέλκυση διεθνούς εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού υψηλής τεχνικής κατάρτισης με σκοπό την έρευνα, την πρωτοπορία και την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών στο κλάδο.

Σημειώνεται πως το τίμημα της πώλησης του Υγεία έγινε με όρους συνολικής αξίας (enterprise value) που αντιστοιχεί σε 12,5 φορές τα λειτουργικά κέρδη της περσινής χρήσης. Η συνολική αποτίμηση του ομίλου ανήλθε σε 420 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text