Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Λαγκάρντ: Επιβράδυνση, αλλά όχι ύφεση, της παγκόσμιας οικονομίας

Λαγκάρντ: Επιβράδυνση, αλλά όχι ύφεση, της παγκόσμιας οικονομίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λαγκάρντ: Επιβράδυνση, αλλά όχι ύφεση, της παγκόσμιας οικονομίας

Η παγκόσμια οικονομία έχει χάσει ένα μέρος της ορμής της αλλά θα αποφύγει την ύφεση, καθώς η Federal Reserve υιοθετεί πιο "υπομονετική στάση" και η Κίνα δρομολογεί μέτρα τόνωσης της οικονομίας της, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Αν και το 70% της παγκόσμιας οικονομίας θα γνωρίσει επιβράδυνση αυτό το έτος, "δεν βλέπουμε την πιθανότητα ύφεσης σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Στην πραγματικότητα, περιμένουμε κάποια ενίσχυση της ανάπτυξης το δεύτερο μισό του  2019 και προς το 2020", ανέφερε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στο αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ωστόσο, η ανάκαμψη αυτή παραμένει επισφαλής, προειδοποίησε η Λαγκάρντ, επισημαίνοντας τους κινδύνους από το Brexit, τα υψηλά επίπεδα του χρέους και τις εμπορικές εντάσεις. Την ίδια στιγμή, η επιβράδυνση είναι ευρεία και αφορά τις πλούσιες και αναδυόμενες οικονομίες.

Άλλος ένας κίνδυνος είναι μια ταχύτερη του αναμενόμενου σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών, ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στην ομιλία της η Λαγκάρντ επανέλαβε εξάλλου ότι σε έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν θα υπάρξουν νικητές.

Σημείωσε ακόμα ότι εάν οι δασμοί στα αμερικανικά και κινεζικά αγαθά αυξηθούν κατά 25% αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του ετήσιου ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά έως και 0,6% και του ΑΕΠ της Κίνας κατά έως και 1,5%.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text