Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τετ, 3/4/2019) την θέση του κοντά στα ψηλά των 750 μονάδων

Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τετ, 3/4/2019) την θέση του κοντά στα ψηλά των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε και την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ, αντί να διορθώσει, όπως ήταν λογικό μετά την πρόσφατη 10ήμερη εκτίναξη των 40 μονάδων ή σχεδόν +6%, αυτός διατηρεί και επαυξάνει οριακά τα κέρδη του (αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, σημειώνει μικρή άνοδο +0,30%, με μέτριο για την εποχή τζίρο, 55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με τους ξένους δείκτες σε νέα υψηλά έτους 2019).

Στο γράφημα βλέπουμε την από αρχές του έτους μεγαλειώδη πορεία του ΓΔ η οποία δεν ξέρουμε πότε και με ποιο τρόπο θα αναστραφεί καθοδικά. Όσο η τάση είναι ανοδική με ανερχόμενους πυθμένες, εμείς θα κρατάμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις. Αν ο ΓΔ αναστραφεί καθοδικά με καθοδικές διασπάσεις τοπικών πυθμένων και χαμηλών 15 και 20 ημερών, τότε μόνον θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τις long θέσεις μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο αφού ο ΓΔ κινείται σε νέα υψηλά και πολύ πάνω από τα stop loss του πυθμένα Β των 708 μονάδων και του πυθμένα Α – χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 696 μονάδων.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή οριακά περισσότερες των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΟΤΟΕΛ, ΑΒΑΞ, ΙΑΤΡ, ΕΤΕ και ΠΛΑΙΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΡΟΦ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι δύο, οι μικρής εμπορευσιμότητας ΟΤΟΕΛ και ΑΒΑΞ, οι οποίες με καθυστέρηση 2-3 μηνών διασπούν ανοδικά τον στροφέα τους - υψηλό τριμήνου με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους.

Σήματα αγορών εκτός των ΟΤΟΕΛ και ΑΒΑΚΑ, δίνει επίσης και η ΛΑΜΔΑ με ανοδική διάσπαση αγκιστριού. Αν είμασταν υποαγορασμένοι με μετοχική έκθεση κάτω του 50%, εμείς θα αγοράζαμε μερικώς σήμερα ΟΤΟΕΛ λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων 2018.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση χαμηλού τριμήνου δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή.

Δύο μετοχές κερδοφόρων εταιριών, των ΙΚΤΙΝ και ΜΠΕΛΑ, τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με την ίδια σηματοδότηση, ανοδική διάσπαση έγκυρης (εδραζόμενης σε πολλές ισουψείς κορυφές) αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΟΤΟΕΛ, ΑΒΑΞ, ΙΑΤΡ, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ, ΛΑΜΔΑ, ΒΙΟ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους που σημαίνει ότι διάγουμε ανοδική τάση με ορμή προς τα πάνω.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα σε, ΟΤΟΕΛ, ΑΒΑΚΑ και ΜΠΕΛΑ και διανομές σε ΣΕΝΕΡ και ΠΡΟΦ. Η εισηγμένη Profile δημοσίευσε χθες ικανοποιητικότατα αποτελέσματα 2018 (άνοδος τζίρου και κερδών κατά περίπου +22%) αλλά η μετοχή σήμερα διανέμεται (-7% με 80 χιλ τεμάχια), πιθανόν λόγω προηγηθείσας υπερβολικής ανόδου +90% από αρχές του έτους.

Ο ΔΤΡ σήμερα διασπά ανοδικά τις 600 μονάδες που δεν μπόρεσε χθες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text