Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έντονη η παρουσία μας στα Βαλκάνια

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έντονη η παρουσία μας στα Βαλκάνια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έντονη η παρουσία μας στα Βαλκάνια

Επενδυτικές ευκαιρίες "για μικρότερες και για μεγαλύτερες επιχειρήσεις" βλέπει στη Βόρεια Μακεδονία ο πρόεδρος και CEO της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην σημαντική παρουσία του ομίλου στις χώρες των Βαλκανίων.

"Έχουμε μεγάλη παράδοση στα Βαλκάνια, ελπίζουμε να την επαναφέρουμε στο μέγεθος που ήταν παλιά", δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ στα Σκόπια.

Ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ταυτόχρονα ότι σήμερα "υπάρχει καλύτερο κλίμα από την πλευρά της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και του πληθυσμού", επισημαίνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά "να πάρουν το know how σε projects".

Επισήμανε εξάλλου ότι στη Βόρεια Μακεδονία "έχει να γίνει project 25 χρόνια", προσθέτοντας ότι "δεν ξέρουν πώς να κάνουν ένα project, άρα το πρώτο πράγμα πριν διεκδικήσεις ένα project είναι να τους μάθεις πως γίνεται, τις σχετικές διαδικασίες, τι συμβαίνει στην Ε.Ε."

Ανέφερε τέλος ότι αν και η Βόρεια Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα, υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες "για μικρότερες και για μεγαλύτερες επιχειρήσεις", προσθέτοντας ότι ο ίδιος θέλει "να αρθούν όλα τα προβλήματα σε σχέση με την ονομασία των προϊόντων".

Μυλωνάς: Υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης

"Υπάρχουν ευκαιρίες και το επιχειρείν θα τις εκμεταλλευτεί", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Alumil, Γιώργος Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι "η χώρα αυτή έχει προοπτικές ανάπτυξης".

Σημείωσε παράλληλα ότι η συμφωνία με τα Σκόπια "απελευθερώνει και άλλες χώρες οι οποίες θα θέλουν να επενδύσουν και βεβαίως θα συνεργαστούν και με το ελληνικό κομμάτι".

"Αυτό θα βοηθήσει και τη μικρή χώρα αλλά είναι ευκαιρία για συνεργασίες πολύ μεγαλύτερης από το Σκόπια – Ελλάδα", πρόσθεσε.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text