Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κορυφώνεται η αγωνία για τα ΕΛΠΕ

Κορυφώνεται η αγωνία για τα ΕΛΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κορυφώνεται η αγωνία για τα ΕΛΠΕ

Αυλαία πέφτει σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στον πολύκροτο διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς λήγει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Με βάση την πληροφόρηση από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, σαφής εικόνα αλλά και ανακοινώσεις δεν αναμένονται νωρίτερα από το απόγευμα.

Στον διαγωνισμό μετέχουν η ελβετική εταιρεία Glencore, σε συνασπισμό με την αμερικανική εταιρεία Carlyle και η ολλανδική Vitol η οποία έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach.

Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε πέρυσι τον Απρίλιο έλαβε αλλεπάλληλες χρονικές αναβολές, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, τόσο λόγου του μεγέθους του ομίλου των ΕΛΠΕ όσο και εξαιτίας του εύρους των δραστηριοτήτων του.

Πάντως η πολύμηνη διαδικασία και εκκρεμότητα σε σχέση με το μετοχικό μέλλον του ομίλου, έχει προκαλέσει εύλογες ενστάσεις από την πλευρά της διοίκησης, η οποία καλείται να λάβει σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον των ΕΛΠΕ σε μια εξαιρετικά ρευστή και κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και τον ενεργειακό τομέα γενικότερα. Ταυτόχρονα τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί δύο σχήματα στην τελική φάση του διαγωνισμού έχει εκφράσει και η Κομισιόν.

Σε κάθε περίπτωση τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κερδοφορίας του ομίλου τα τελευταία χρόνια, έχουν θέσει ήδη ψηλά τον πήχη της πώλησης. Απομένει να φανεί εάν τα δύο σχήματα που μετέχουν έχουν τη δυνατότητα και τη βούληση να τον ξεπεράσουν…

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text