Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού ο στόχος της Profile Software

Ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού ο στόχος της Profile Software

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού ο στόχος της Profile Software

Στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην συνέχιση της ανάπτυξης σε νέες αγορές στοχεύει η στρατηγική του Ομίλου Profile Software για το 2019. Η ελληνική εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού που διαθέτει πλέον παρουσία σε 38 χώρες, θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία και τις δραστηριότητές της στις αγορές του εξωτερικού, με σκοπό την ολοκληρωμένη κάλυψη και εξυπηρέτηση των αναγκών του τραπεζικού και επενδυτικού τομέα, στον οποίο και διαθέτει σημαντική εξειδίκευση.

Στις προτεραιότητες του Ομίλου περιλαμβάνεται η περαιτέρω βελτίωση της θέσης στις αγορές της Αγγλίας, Γαλλίας, Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και στην διείσδυση σε νέες αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ομίλου τόσο στην περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, όσο και της Ασίας και των γύρω περιοχών, αλλά και η αύξηση του εξειδικευμένου προσωπικού στα γραφεία του Λονδίνου, του Παρισίου και του Ντουμπάι.

Ήδη την περασμένη χρονιά η εξωστρέφεια του Ομίλου ενισχύθηκε με νέες αναθέσεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία, με τις πλατφόρμες FMS.next, Axia, Acumennet και RiskAvert, ως αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης σε λύσεις με διεθνή προσανατολισμό, αλλά και της ευρύτερης αναδιοργάνωσης, με ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού εντός και εκτός συνόρων.

Κατά τη διάρκεια του 2018, παρουσιάστηκαν νέες καινοτόμες λύσεις για Robo Advisory, Fund Management, Leasing, κ.ά. ενώ όλες οι εφαρμογές του ομίλου (Banking, Investment, Treasury και Risk Management) κατέστησαν διαθέσιμες σε SaaS και Cloud μέσω των πλατφορμών Microsoft Azure και Amazon WS.

Με βάση την πορεία της προηγούμενης χρήσης και την αυξανόμενη διείσδυση στις διεθνείς αγορές, η διοίκηση του Ομίλου αναμένει περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης κατά το τρέχον έτος, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 2018.

Η περυσινή χρήση συνοδεύτηκε από διψήφια ποσοστά ανάπτυξης για δεύτερη συνεχή χρονιά, διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας και σημαντική αύξηση των εσόδων από τις διεθνείς αγορές, που ανέρχονται στα 2/3 του συνόλου.

Συγκεκριμένα, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 13,8 εκατ. έναντι 11,6 εκατ. το 2017, αυξημένος κατά 20% ως αποτέλεσμα των νέων έργων, αλλά και της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία.

Τα EBITDA ανήλθαν σε 4,1 εκατ. έναντι 3,9 εκατ. το 2017 ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στα επίπεδα του 29%, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των προϊόντων ιδίας ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,7 εκατ. έναντι 1,4 εκατ. το προηγούμενο έτος (+21%), ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 1,3 εκατ. από 1 εκατ. το 2017 (+23%).

Ο Όμιλος εμφανίζει δείκτη ξένων προς ίδια κεφάλαια στο 0,93x, και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,85x. Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 7,8 εκατ. ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,1 εκατ.

 

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text