Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Με τα 70 δολάρια «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Με τα 70 δολάρια «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με τα 70 δολάρια «φλερτάρει» το πετρέλαιο

Η προσφορά από τον ΟΠΕΚ έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο της τετραετίας το Μάρτιο.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές εφοδιασμού υπό την καθοδήγηση του ΟΠΕΚ+  και τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Έτσι την Τετάρτη το πρωί, το μπρεντ κινείται γύρω από τα 70 δολάρια ενώ οι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για παρατεταμένη περίοδο υψηλότερων τιμών λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και των αμερικανικών κυρώσεων. Η τιμή του αργού στις 9.30 ώρα Ελλάδος διαπραγματεύεται στα 62,85 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,43% και του μπρεντ στα 69,79 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,61%.

«Οι περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+  παρέχουν μια καλή βάση για υψηλότερες τιμές και μέχρι να δούμε πώς θα κινηθεί η παραγωγή των ΗΠΑ, είναι ευνόητο ότι οι τιμές θα κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε στο Reuters ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην OANDA.

Η προσφορά από τον ΟΠΕΚ έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο της τετραετίας το Μάρτιο, χαμηλό τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Η παραγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, η οποία συμμετέχει στη συμφωνία, μειώθηκε σε 11,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα.

Τρεις από τις οκτώ χώρες που έλαβαν απαλλαγές από την Ουάσινγκτον για την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν μείωσαν τις εισαγωγές στο μηδέν, σύμφωνα με ανακοίνωση ενός αξιωματούχου των ΗΠΑ την Τρίτη.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να ασκούν πίεση στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας και σε εκείνους που τη στηρίζουν με οικονομικές κυρώσεις, σημειώνοντας ότι οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου είναι τέτοιες που επιτρέπουν στις ΗΠΑ να λάβουν τέτοια μέτρα.

Πηγη: www.insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text