Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, σημειώνει ήπια διόρθωση στα ψηλά των 750 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα, Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, σημειώνει ήπια διόρθωση στα ψηλά των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί η μέχρι τούδε σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς είναι μικρή η πτώση του ΓΔ (-0,60%, στις 749 μονάδες, στις 4.10 μμ) και μικρός ο τζίρος (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα κύρια διεθνή χρηματιστήρια (μικρή διόρθωση στα ψηλά του έτους).

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν σημειωθεί μια πολύ άσχημη συνεδρίαση πχ με πτώση του ΓΔ χειρότερη του -2,50 και με όγκους άνω των 80 εκατ ή αν ο ΓΔ σημειώσει πτώση μερικών ημερών και κλείσει κάτω από την μέση τιμή της απόστασης μεταξύ της κορυφής Ρ των 754 μονάδων και του πυθμένα – χαμηλού κλεισίματος 15 ημερών των 708 μονάδων, δηλαδή αν κλείσει κάτω των 730 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται άνω των 730 μονάδων, η τάση θα θεωρείται ανοδική και αυτοενισχυόμενη με στόχο της 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ. Θα πουλήσουμε εκτάκτως ΕΛΠΕ αν η μετοχή αυτή διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα των 8,30 ευρώ λόγω του ότι την Πέμπτη, λόγω αποτυχίας πώλησης πακέτου του Δημοσίου, η μετοχή δέχθηκε ισχυρές πιέσεις πωλήσεων.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα σαφώς πτωτικό με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε να σημειώνουν πτώση και το ¼ άνοδο ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΟΛΠ πετυχαίνει άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΒΑΞ και ΓΡΙΒ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε δύο, τις ΔΕΗ και ΟΛΠ, με την πρώτη να διασπά ανοδικά με δύναμη σχηματισμό ανοδικής συνέχισης και την  δεύτερη να σημειώνει με δύναμη νέο υψηλό 4ετίας.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΔΕΗ που όπως είπαμε διασπά σχηματισμό ανοδικής συνέχισης, αρκεί να κλείσει στο άνω 20% του ημερησίου εύρους της (με κηροπήγιο τύπου μαρουμπόζου).

Σήματα πωλήσεων δίνει σήμερα ο ΤΙΤΚ που διασπά καθοδικά έγκυρη στήριξη στα 19 ευρώ.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων (πολλαπλών σημείων επαφής) αντιστάσεων οι, ΟΛΘ, ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ, ΛΑΜΔΑ. ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ και ΙΚΤΙΝ.

Αντίθετα έτοιμη να διασπάσει καθοδικά έγκυρη στήριξη είναι η ΕΛΛ η οποία όμως απέκοψε κατά την τελευταία εβδομάδα μεγάλο μέρισμα οπότε, η στήριξη αυτή των 13,25 ευρώ είναι αμφισβητήσιμη.

Η γενική τάση της αγοράς είναι βέβαια ανοδική καθώς 7 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΙΚΤΚΑ, ΟΤΟΕΛ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΠΕΙΡ σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους και μια, ο ΤΙΤΚ, νέα χαμηλά.

Προσοχή δίνουμε πάντα στους όγκους. Σήμερα διανέμεται ο ΑΒΑΞ και συσσωρεύονται οι, ΔΕΗ, ΙΝΤΚΑ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ. Θετική είναι η ανωτέρω συσχέτιση παρά του ότι ο ΓΔ διορθώνει.

Προσέχουμε τον ΟΛΘ που και σήμερα σηκώνει τζίρους, κοντά στα 130.000 ευρώ, εντός οριζόντιας ζώνης συσσώρευσης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text