Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΔΝΤ: Υποβαθμίζει για τρίτη φορά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη

ΔΝΤ: Υποβαθμίζει για τρίτη φορά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΝΤ: Υποβαθμίζει για τρίτη φορά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη

Για τρίτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει η παγκόσμια ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 3,3% αυτό το έτος από την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,5% (τον Ιανουάριο) και 3,7% (τον περασμένο Οκτώβριο). Για το 2020 τοποθετεί την ανάπτυξη στο 3,6%.

Για τις ΗΠΑ το ΔΝΤ τοποθετεί την ανάπτυξη στο 2,3% το 2019 και 1,9% το 2020, ενώ για την Ευρωζώνη στο 1,3% και 1,5% αντίστοιχα. Η Γερμανία αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη 0,8% το 2019 και 1,4% το 2020, ενώ η Γαλλία 1.3% και 1,4%.

Για την Κίνα το Ταμείο τοποθετεί την ανάπτυξη στο 6,3% και 6,1% το 2019 και 2020 καθώς η εμπορική ένταση με τις ΗΠΑ συνεχίζει να επιβαρύνει την οικονομία.

"Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα επιβράδυνε σημαντικά το δεύτερο μισό του έτους, αναφέρει στην έκθεση του το Ταμείο. Αυτό αντανακλά ένα συνδυασμό παραγόντων που έχει επηρεάσει όλες τις μεγάλες οικονομίες: στην Κίνα η ανάπτυξη υποχώρησε μετά την αναγκαία σύσφιξη του ρυθμιστικού πλαισίου στον σκιώδη τραπεζικό τομέα και την αύξηση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ. Η οικονομία της Ευρωζώνης έχασε μεγαλύτερο μέρος της ορμής της από το αναμενόμενο καθώς αποδυναμώθηκε η καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Στην Ιαπωνία κάποιες φυσικές καταστροφές έπληξαν την παραγωγή. Τέλος, οι εμπορικές εντάσεις ολοένα και περισσότερο επιβαρύνουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και σε αυτό το πλαίσιο το κλίμα στις χρηματοοικονομικές αγορές επιδεινώθηκε".

Το Ταμείο σημειώνει πάντως ότι οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί μετά την απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve να δείξει πώς θα ακολουθεί πιο επεκτατική νομισματική πολιτική και ενώ ενισχύεται στις αγορές η αισιοδοξία ότι ΗΠΑ και Κίνα θα καταλήξουν σε συμφωνία για το εμπόριο.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text