Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 10/4/19) για τρίτη μέρα η στάση του ΓΔ στα ψηλά των 750 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 10/4/19) για τρίτη μέρα η στάση του ΓΔ στα ψηλά των 750 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί η τριήμερη μέχρις στιγμής αναχαίτιση του ΓΔ στο φράγμα των 750 μονάδων καθόσον η μέχρι τούδε διόρθωση είναι πολύ μικρή (-0,30% στο τριήμερο και -0,10% σήμερα στις3.40 μμ) με κάπως αυξημένο τζίρο (σήμερα 60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες καλά κρατούν και αυτοί στα ψηλά έτους 2019, οι δύο που παρακολουθούμε στενά, ο DAX κοντά στις 12.000 μονάδες και ο Nasdaq κοντά στα ψηλά όλων των εποχών των 8000 μονάδων.

Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ σημειώιει άμεσα άσχημη διόρθωση διασπώντας καθοδικά την μέση τιμή των 730 μονάδων του 20ήμερου εύρους του που ορίζεται από τα σημεία στροφής Α και Β, και θα προχωρήσουμε σε εφαρμογή stop loss εάν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που αύριο θα βρεθεί στις 708 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 730 μονάδες, εμείς οι μεσοπρόθεσμοι longs δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα κάνει πράξεις (πωλήσεις, αφού είμαστε πλήρεις μετοχών).

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση είναι πιο πτωτική από όσο δείχνει το -0,10% του ΓΔ καθώς τα 2/3 των μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ 2 μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με πάλι 2 μετοχές, τις ΠΡΟΦ και ΟΛΠ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους καλύτερες του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο και τους όγκους της.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης εδραζόμενης σε 3-4 ισουψείς κορυφές και καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης εδραζόμενης σε 3-4 ισουψείς πυθμένες.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΚΤΙΝ, ΚΟΥΕΣ, ΜΠΕΛΑ και ΟΛΘ, όλες μετοχές αυξανόντως κερδοφόρων εταιριών.  Αντίθετα, καμία μετοχή δεν τείνει να δώσει σήματα πωλήσεων με τα αναφερθέντα παραπάνω σήματα.

Η γενική τάση είναι βέβαια ανοδική με 6 μετοχές αυτή τη στιγμή που να καταγράφουν νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΠΡΟΦ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΙΑΣΩ και ΟΛΘ. Αντίθετα, καμία μετοχή δεν βρίσκεται κοντά σε έγκυρη στήριξη-χαμηλό τριμήνου.

Οι σημερινοί τζίροι είναι σήμερα χαμηλοί επιβεβαιώνοντας το χαρακτηριστικό της ανάπαυλας της αγοράς με εξαίρεση 4 μετοχές μικρής εμπορευσιμότητας, τις ΠΡΟΦ και ΟΛΠ που συσσωρεύονται και τις ΙΝΚΑΤ και ΙΝΤΚΑ που διανέμονται.

Η τρέχουσα ατμομηχανή της αγοράς, οι τράπεζες, σήμερα ξεκουράζονται μετά από ανέλπιστο τρίμηνο εκπληκτικό ράλι (+70% στον ΔΤΡ) με τον εν λόγω ΔΤΡ σήμερα να σημειώνει ανεπαίσθητη πτώση -0,70%, στις 625 μονάδες, πολύ πάνω από την στήριξη – ΧΚ20 των 530 μονάδων που έχει διαφανεί κατά τις τελευταίες μέρες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text