Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παίζει με τον «ξαφνικό θάνατο» η Folli Follie έχοντας ταμείο μόλις 7 εκατ. ευρώ

Παίζει με τον «ξαφνικό θάνατο» η Folli Follie έχοντας ταμείο μόλις 7 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παίζει με τον «ξαφνικό θάνατο» η Folli Follie έχοντας ταμείο μόλις 7 εκατ. ευρώ

Η τακτική της κωλυσιεργίας, η επερχόμενη άρνησης γνώμης της PwC  και οι ευθύνες
Αδειάζει το ταμείο της Folli Follie καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχουν απομείνει διαθέσιμα λιγότερα από 7 εκ ευρώ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι πληρωμές ακόμα και τρεχουσών υποχρεώσεων και η πιθανότητα «ξαφνικού θανάτου» της εταιρίας να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της τακτικής διολίσθησης που ακολουθείται από τους παλιούς μετόχους οι οποίοι φαίνεται να έχουν επιλέξει την τακτική του ροκανίσματος του χρόνου και της μη παροχής στοιχείων για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων στην Pricewaterhouse η οποία έχει λάβει αμοιβές της τάξεως των 2 εκ ευρώ.

Η μη παροχή στοιχείων σε συνδυασμό με εισαγγελικά ευρήματα όπως η κατά συρροή χρήση πλαστών εγγράφων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα και θεωρείται θέμα χρόνου η PwC να εκδώσει πιστοποιητικό με άρνηση γνώμης. Και αυτό διότι δεν έχει δυνατότητα να ελέγξει τα στοιχεία από την Ασία και όχι μόνο καθώς και στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία και ύποπτες πρακτικές.

Σημειώνεται ότι η μη παροχή στοιχείων εγείρει ζητήματα ευθυνών και για το ΔΣ πέρα αυτών που έχει η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Η αδυναμία της PwC έρχεται να αποδείξει και την προβληματική διαδικασία που ακολουθήθηκε με την Alvarez & Marsal η οποία πέραν του ότι επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν ατασθαλίες δεν προσέφερε καμία ουσιαστική βοήθεια στο σκέλος της σύνταξης οικονομικών καταστάσεων με τα πραγματικά στοιχεία του ισολογισμού. Επιπλέον ζήτημα γεννάται και με το ζήτημα της καθυστέρησης που υπήρξε με την υποτιθέμενη ανάληψη του ελέγχου από την Ernst & Young ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε ανακληθεί η ECOVIS.

Το γεγονός ότι συμπληρώνονται 11 μήνες από το ξέσπασμα του σκανδάλου και δεν υπάρχει καμία απολύτως έκθεση ορκωτών καταδεικνύει και την ολιγωρία των εποπτικών αρχών ενώ είναι άγνωστο (δεν υπάρχει καμία ενημέρωση) τι απέγινε η αίτηση έκτακτου ελέγχου που είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο του 2018 πως έχει υποβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Πηγή:www.bankingnews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text