Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αποσπάται σήμερα, Πέμπτη, 11/4/2019, από την σύντομη ανάπαυλα των 750 μονάδων και ξεκινά προσπάθεια προς τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ αποσπάται σήμερα, Πέμπτη, 11/4/2019, από την σύντομη ανάπαυλα των 750 μονάδων και ξεκινά προσπάθεια προς τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυνατή φαίνεται η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να πετυχαίνει αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) άνοδο +1,35%, στις 765 μονάδες) με ικανοποιητικό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αρκετά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (Γαλλίας, Ολλανδίας, Σουηδίας) σε νέα υψηλά έτους.

Στο γράφημα μπορούμε να θαυμάσουμε το φετινό εκπληκτικό ράλι του ΓΔ +25% από 31/12/2018, οφειλόμενο κατά βάση στις τράπεζες με ΔΤΡ +45% που σημαίνει ότι οι μη τραπεζικές μετοχές θα πρέπει να σημείωσαν πολύ μικρότερο ράλι, λίγο πάνω από +10% (για παράδειγμα τα blue chips που έχουν μεγάλο βάρος στον ΓΔ σημείωσαν από 31/12/2018 : ΜΥΤΙΛ +30%, ΟΠΑΠ +23%, ΕΛΠΕ +13%, ΑΡΑΙΓ +12%, ΕΕΕ +10%, ΜΟΗ 0%, ΤΙΤΚ -2%).

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από την μέση τιμή των 732 μονάδων του μηνιαίου του εύρους, εμείς θα θεωρούμε την αγορά σαν ισχυρά bullish αρνούμενοι να πουλήσουμε τις μετοχές μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΚΟΥΕΣ που λόγω των εξαιρετικών χθες ανακοινωθεισών  αποτελεσμάτων 2018 εκτινάσσεται σήμερα κατά +7% με μεγάλο γι αυτήν όγκο 36 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής δίδοντας ταυτόχρονα σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση οριζόντιας ζώνης συσσώρευσης.

Μετά την σημερινή ανοδική διάσπαση της ΚΟΥΕΣ, απέμειναν μόνον τρεις μετοχές, οι ΣΑΡ, ΜΠΕΛΑ και ΙΚΤΙΝ, να κινούνται λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση απειλώντας την με ανοδική διάσπαση η οποία θα είναι πολύ πιθανή αν ο ΓΔ προχωρήσει προς τις 800 μονάδες καθόσον και οι τρεις μετοχές ανήκουν σε εταιρίες ανοδικά κερδοφόρες.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή  οι, ΚΟΥΕΣ, ΔΕΗ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΜΥΤΙΛ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΑΡΑΙΓ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΚΟΥΕΣ, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ, και διανομές σε καμία.

Οι τράπεζες συνεχίζουν και σήμερα το τρελό τους ράλι με τον ΔΤΡ (+2,83%) να πλησιάζει τις 650 μονάδες. Κανείς δεν ξέρει πότε η μανία αγορών για ελληνικές τράπεζες με προβληματικούς ισολογισμούς θα αναστραφεί σε πανικό πωλήσεων. Στα ¾ περίπου των περιπτώσεων τέτοιων ράλι ( πχ +50% σε 3 μήνες ο ΔΤΡ και ΠΕΙΡ +120% στο ίδιο διάστημα) ακολουθούνται από οξεία διόρθωση και στο ¼ από οριζόντια ανάπαυλα και ύστερα νέα εκτίναξη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text