Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Viohalco: Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να τραβήξουν τις μικρές επιχειρήσεις στη σωστή κατεύθυνση

Viohalco: Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να τραβήξουν τις μικρές επιχειρήσεις στη σωστή κατεύθυνση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Viohalco: Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να τραβήξουν τις μικρές επιχειρήσεις στη σωστή κατεύθυνση

Είναι αναγκαίο, κονδύλια για την έρευνα και την τεχνολογία να στραφούν και σε μεγάλες βιομηχανίες για προϊόντα που θα έχουν απήχηση στην αγορά και υπό την προϋπόθεση συνεργασίας με μικρότερες επιχειρήσεις, επισήμαναν στελέχη των θυγατρικών της Viohalco, σε συνεδρίαση που έγινε σήμερα στη Βουλή.

"Η εφαρμοσμένη έρευνα και η καινοτομία ως μοχλοί ανάπτυξης των εταιριών της Viohaco. Λειτουργία, δράσεις αποτελέσματα και προοπτικές", ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, την οποία και ενημέρωσαν οι κ.κ Ανδρέας Μαυρουδής, Κίμων Δανιηλίδης, Γιώργος Πανταζόπουλος και η κα Θεοφανή Τζεβελέκου εκ μέρους των θυγατρικών της Viohalco.

Τα στελέχη των θυγατρικών της Viohalco, ενημέρωσαν την επιτροπή της Βουλής για τις θετικές εξελίξεις στους βασικούς κλάδους του ομίλου, για την αύξηση του όγκου πωλήσεων και του κύκλου εργασιών. Παρουσιάστηκε ειδικότερα, η ανοδική της πορεία και τα βήματα, τα οποία οδήγησαν στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αφού το 90% των προϊόντων των θυγατρικών της απευθύνονται στις διεθνείς αγορές.

Στο κλίμα αυτό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε ότι η έρευνα και η ανάπτυξη πρέπει να βρίσκονται σε άμεση συνάφεια και με τη δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Άλλωστε, όπως έσπευσαν να επισημάνουν τα στελέχη των θυγατρικών της Viohalco, η αύξηση των εξαγωγών βασίστηκε στην εξωστρεφή πολιτική των εταιρειών και τη στρατηγική που έχει χαραχθεί, με το βάρος να πέφτει στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Οι εκπρόσωποι των θυγατρικών της Viohalco, κατέδειξαν ότι οι θετικές εξελίξεις ήταν αποτέλεσμα στοχευμένων ερευνών, καινοτομίας, συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού, συνεργιών με τα Πανεπιστήμια, αλλά και πλήρους αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των διαθέσιμων πόρων.

Φθάνουν αυτά για να συνεχιστούν οι θετικές εξελίξεις; Είναι χαρακτηριστική η απάντηση των στελεχών των θυγατρικών της Viohalco. "Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο γρήγορα, όταν στην προσπάθειά μας συμβάλλει και η Πολιτεία" σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Μετάλλων (ΕΛΚΕΜΕ), Κίμων Δανιηλίδης και υπογράμμισε ότι "οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάζονται τη στήριξη του κράτους, όπως το χρειάζονται και οι μικρές".

Ο κ. Δανιηλίδης, αναφέρθηκε επίσης στη σημασία διάθεσης κονδυλίων που θα επιβάλλουν τη συνεργασία των μεγάλων επιχειρήσεων, διότι οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι εκείνες οι οποίες γνωρίζουν την αγορά, τη ζήτηση και τις ανάγκες της.

Δεν παρέλειψε δε να προτρέψει για νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα απευθύνονται μεν στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά θα τις υποχρεώνουν ταυτόχρονα να συμπεριλάβουν στην ομάδα τους, επιχειρήσεις μικρές και ενδεχομένως και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Δανιηλίδη ότι "οι μεγάλες επιχειρήσεις τραβάνε το κάρο και είναι αυτές που μπορούν να τραβήξουν και τις μικρές στη σωστή κατεύθυνση".

Όσο για την υφιστάμενη κατάσταση, ο γενικός διευθυντής του ΕΛΚΕΜΕ, επισήμανε ότι πολλές έρευνες που χρηματοδοτούνται από τη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, μένουν "στο επίπεδο 7" διότι δεν ενδιαφέρουν την αγορά. "Αν τα προγράμματα, γίνουν στοχευμένα", είπε, "τότε είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουν σε προϊόντα που θα έχουν εμπορικό ενδιαφέρον".

Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, απείχε το ΚΚΕ, το οποίο αρνήθηκε την πρόσκληση του προεδρείου διότι διαφώνησε με την ακρόαση ιδιωτικής επιχείρησης σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πηγή:www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text