Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά διατηρεί και σήμερα (Παρ, 12/4/2019) την ανοδική της δυναμική με τον ΓΔ να σημειώνει νέα υψηλά πάνω από τις 750 μονάδες

Η αγορά διατηρεί και σήμερα (Παρ, 12/4/2019) την ανοδική της δυναμική με τον ΓΔ να σημειώνει νέα υψηλά πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Συνεχίζεται το από αρχές του έτους εκπληκτικό ράλι με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα νέο υψηλό έτους με μέτρια ημερήσια άνοδο +0,50% (στις 767 μονάδες, στις 4.00 μμ), με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκότατες τις διεθνείς συνθήκες όπου τα περισσότερα χρηματιστήρια σημειώνουν επίσης νέα υψηλά 2019.

Διατηρούμε την από διμήνου στρατηγική μας :  όσο ο ΓΔ θα κινείται ανοδικά, εμείς δεν θα πουλάμε. Αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα και διασπάσει καθοδικά το stop loss μας που τοποθετούμε στο κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών, τότε θα αναγκασθούμε να ρευστοποιήσουμε τις μετοχές μας. Προειδοποίηση καθοδικής αναστροφής θα έχουμε αν ο ΓΔ πριν σπάσει το ΧΚ20, σπάσει καθοδικά την μέση τιμή μεταξύ ΥΚ20 και ΧΚ20 που τώρα βρίσκεται στις 735 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 735 μονάδες, εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι και πλήρεις μετοχών.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με το 60% των μετοχών που παρακολουθούμε να κινείται με θετικό πρόσημο και το 40% με αρνητικό ενώ 6 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΟΛΘ, ΠΡΟΦ, ΙΝΤΚΑ, ΚΟΥΕΣ και ΙΝΛΟΤ, να πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον χαμηλής εμπορευσιμότητος ΟΛΘ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +6% με μεγάλο γι αυτόν τζίρο, σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, σηματοδοτώντας μεσοπρόθεσμες και μεσομακροπρόθεσμες αγορές με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Εκτός από τον ΟΛΘ σήμερα δίνει σήματα αγορών με παρόμοια σηματοδότηση και η ΤΕΝΕΡΓ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΙΓ, ΙΚΤΙΝ, ΣΑΡ και ΜΠΕΛΑ, όλες κερδοφόρων εταιριών μετοχές (εκτός της ΜΙΓ) και σε κλασσικούς σχηματισμούς συσσώρευσης.

Αρκετές μετοχές σημειώνουν σήμερα υψηλά έτους 2019  και είναι οι, ΠΡΟΦ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΛΘ, ΚΟΥΕΣ, ΦΡΛΚ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ και ΙΑΣΩ. Εάν στο κλείσιμο διατηρηθούν ή και πληθύνουν αυτές οι μετοχές σε πάνω από 10 (στο σύνολο των περίπου 50 εμπορεύσιμων που παρακολουθούμε), τότε θα δεχθούμε ότι έχουμε επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας του ΓΔ από το πλάτος της αγοράς.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε 5 μετοχές μέχρις στιγμής, στις μικρής εμπορευσιμότητας ΠΡΟΦ, ΟΛΘ, ΚΟΥΕΣ, ΙΚΤΙΝ και ΜΙΓ και διανομές σε καμία.

Ο ΔΤΡ διατηρεί τα ιλιγγιώδη ύψη του, τις σχεδόν 650 μονάδες από 370 των αρχών του έτους, γεγονός που βοηθά και τις μη-τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text