Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ισχυρό και μακροχρόνιο growth «βλέπει» η Profile

Ισχυρό και μακροχρόνιο growth «βλέπει» η Profile

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρό και μακροχρόνιο growth «βλέπει» η Profile

Νέα κομβική σύμβαση διευρύνει τις προοπτικές για περαιτέρω επέκταση της εισηγμένης στην Ασία. Τι λέει η διοίκηση της εταιρείας για εξαγορές, επενδύσεις, ίδιες μετοχές και έργα του δημοσίου. Το «περισσευούμενο» ταμείο και η σύγκριση χρηματιστηριακών δεικτών με το εξωτερικό

Η Profile ΠΡΟΦ +5,33% έχει μπει σε μια εποχή ισχυρής και παρατεταμένης ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ήδη μετά την περυσινή σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων (+20% στον κύκλο εργασιών και +24% στα καθαρά κέρδη), όλα δείχνουν πως νέα μεγάλη άνοδος οικονομικών επιδόσεων θα υπάρξει και φέτος, καθώς:

* Ο αριθμός των νέων συμβολαίων από 6,8 εκατ. ευρώ το 2017 ανέβηκε στα 8,9 εκατ. πέρυσι και μόνο κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο έχει διαμορφωθεί στα 6,2 εκατ. ευρώ (περίπου, όσο ολόκληρο το 2017). Επίσης, θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση σημαντικού έργου στην Ασία, το οποίο θα αφορά επτά χώρες και θα ανοίξει τις προοπτικές για δυναμικότερη μελλοντική παρουσία της εταιρείας στη συγκεκριμένη ήπειρο.

* Διευρύνεται συνεχώς το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων εσόδων επί του συνολικού κύκλου εργασιών (π.χ. από εργασίες υποστήριξης), το οποίο έχει φτάσει κοντά στο 70%.

* Ανεβαίνει συνεχώς το ποσοστό των εσόδων, το οποίο προέρχεται από το εξωτερικό (πέρυσι έφτασε στο 65% και στόχος είναι να σκαρφαλώσει στο 80%).

* Έχει αυξηθεί κατά πολύ (στο 95%) το ποσοστό του κύκλου εργασιών που εισπράττεται από ιδιοπαραγόμενα προϊόντα, με ό,τι θετικό σημαίνει αυτό για τα περιθώρια κέρδους.

* Στόχος είναι η ανάληψη ολοένα και μεγαλύτερων συμβάσεων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο ο κύκλος εργασιών έκλεισε περίπου στο +25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στο σύνολο της χρήσης εκτιμάται ένα ποσοστό ανόδου γύρω στο 20% σε σχέση με το 2018.

Παράλληλα, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στη ριζική αλλαγή της Ρrofile κατά την περίοδο της κρίσης, καθώς με βάση τη στρατηγική που ακολουθήθηκε:

α) Οι διεθνείς πωλήσεις εκτοξεύθηκαν από το 16% στο 65% του συνόλου.
β) Τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα ανέβηκαν από το 50% στο 95%.
γ) Το περιθώριο EBITDA διευρύνθηκε από το 20% στο 29% επί των εσόδων.

Ο κ. Στασινόπουλος τόνισε πως η Ρrofile απευθύνεται στην τεράστια διεθνή αγορά του financial software που υπερβαίνει τα 500 δισ. ευρώ με ανοδικές προοπτικές, μέσα από λύσεις οι οποίες είναι εύκολα προσαρμόσιμες στις εκάστοτε απαιτήσεις των πελατών.

«Είμαστε πολύ ευέλικτοι στο ζήτημα της παραγωγής προϊόντων και επιπλέον διαθέτουμε πολύ ισχυρό ισολογισμό, ο οποίος μας επιτρέπει να επενδύουμε απρόσκοπτα σε έρευνα και ανάπτυξη (θετικό καθαρό ταμείο 9,1 εκατ. ευρώ στις 31/12/2018). Ο ένας ικανοποιημένος πελάτης μας οδηγεί στον επόμενο» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόσο ο κ. Στασινόπουλος όσο και ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Ρrofile κ. Ευάγγελος Αγγελίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις θεσμικών επενδυτών, μεταξύ άλλων, σημείωσαν:

  • Η εξαγορά της γαλλικής LOGIN εξελίχθηκε πολύ ικανοποιητικά. Η εισηγμένη επιδιώκει στοχευμένα και άλλες εξαγορές στη Δυτική Ευρώπη, με βασικά κριτήρια τη διεύρυνση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και την απόκτηση νέου πελατολογίου. Η υπάρχουσα κεφαλαιακή διάρθρωση μπορεί να χρηματοδοτήσει τέτοιες κινήσεις.
  • Το πρόγραμμα της αγοράς ιδίων μετοχών θα συνεχιστεί (ήδη έχει αποκτηθεί περίπου το 4,5% με μέσο κόστος κτήσης κοντά στο 1,27 ευρώ), χωρίς μέχρι τώρα να έχει αποφασιστεί ο μελλοντικός χειρισμός αυτών (placement ή διάθεσή τους προκειμένου να γίνει εξαγορά ή διανομή τους στο προσωπικό).
  • Τα έργα του δημόσιου τομέα δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία, ωστόσο η δραστηριότητα αυτή συνεισφέρει γύρω στο 8%-10% του συνολικού κύκλου εργασιών. Η Ρrofile θα διεκδικήσει -εάν προκύψουν- έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας στα οποία έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως π.χ. αυτό της αναπτυξιακής τράπεζας ή της διαχείρισης Ταμείων.
  • Θα συνεχιστεί η πολιτική υψηλών επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη (γύρω στο 15%-20% του κύκλου εργασιών), όπως επίσης η εισηγμένη θα εξακολουθήσει να προχωρεί σε χρηματικές διανομές προς τους μετόχους της (για φέτος 0,05 ευρώ, ή +25% σε σχέση με πέρυσι).
  • Η μετοχή της Ρrofile διαπραγματεύεται με σαφώς ελκυστικότερους πολλαπλασιαστές (π.χ. Enterprise Value προς πωλήσεις και Enterprise Value προς EBITDA) σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές εταιρείες του εξωτερικού.
Πηγή:www.euro2day.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text