Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Εύλογο το ράλι της ΔΕΗ, σε υψηλό 8μήνου ο τίτλος

Εύλογο το ράλι της ΔΕΗ, σε υψηλό 8μήνου ο τίτλος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εύλογο το ράλι της ΔΕΗ, σε υψηλό 8μήνου ο τίτλος

Κατ’ επανάληψη έχουμε αναφερθεί στο reporter.gr για τη μεγάλη… στρέβλωση που ελάμβανε χώρα στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία – εν μέσω σεναρίων καταστροφής και δημοσιευμάτων αμφίβολης «υπόστασης» - κινούνταν σε εντελώς απαξιωμένα επίπεδα και σε ιστορικά χαμηλά.

Η ΔΕΗ συνηθίζεται για κάποιους να αποτελεί τον… εύκολο σάκο του μποξ, με αλλεπάλληλα – όχι ανιδιοτελή και αυθόρμητα – δημοσιεύματα καταστροφολογικού περιεχομένου, που επιδείνωναν περαιτέρω την κατάσταση στην εταιρεία και επιβάρυναν την εικόνα της μετοχής.


Έτσι η ΔΕΗ έφτασε προ λίγων μηνών σε νέα ιστορικά χαμηλά, με πλήρως απαξιωμένη κεφαλαιοποίηση, που δεν αντανακλούσε ούτε κατ’ ελάχιστο την πραγματική αξία της Επιχείρησης. Με όλα τα στρεβλά της και μόνο ότι έχει να λαμβάνει κάποια… δισ. από χρωστούμενα τιμολόγια, η ΔΕΗ δεν ήταν δυνατόν να διαπραγματεύεται στα 1,1520 ευρώ που κατήλθε στις 27 Νοεμβρίου 2018!


Έκτοτε και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειώσει κάποια ανάκαμψη, ενώ χθες πρωταγωνίστησε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας με άνοδο 5,65% στα 1,7950 ευρώ και όγκο 828.619 τεμάχια. Πρόκειται για νέα υψηλά 8μήνου για τη μετοχή, που από τα 250 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, έφτασε χθες στα 416 εκατ. ευρώ. Όμως, θυμίζουμε ότι ακόμη απέχει παρασάγγας από τα υψηλά 52 εβδομάδων που είναι στα 2,94 εκατ. ευρώ! Για τέτοια υποτίμηση μιλάμε!!


Ο λόγος που έφερε το ξεχωριστό ράλι στη μετοχή της ΔΕΗ είναι τα σχέδια για τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με σκοπό να αντλήσει έως και 300 εκατ. ευρώ.


Πηγή:www.reporter.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text