Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Axon: Τέλος εποχής για Λιακουνάκο

Axon: Τέλος εποχής για Λιακουνάκο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Axon: Τέλος εποχής για Λιακουνάκο

Αποδεκτό έγινε από το Πρωτοδικείο το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς να τεθεί σε ειδική διαχείριση η εταιρεία. Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στο 47,62% που κατέχει η Axon στη Euromedica καθώς η εκποίησή του θα οδηγήσει σε αλλαγή ελέγχου.

Τέλος εποχής σηματοδοτεί για την Axon Συμμετοχών ΑΧΟΝ 0,00% η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία γίνεται αποδεκτό το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η απόφαση εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, μετά από αναμονή σχεδόν ενός έτους και διορίζει ειδικό διαχειριστή για την Αxon Συμμετoχών.

Ο διαχειριστής θα πρέπει, με ταχείς διαδικασίες, να διενεργήσει απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και εν συνεχεία να προβεί στη ρευστοποίησή τους.

Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στο 47,62% που κατέχει η Axon στη Euromedica καθώς η εκποίησή του θα οδηγήσει σε αλλαγή ελέγχου του ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σημειώνεται ότι η Farallon έχει αγοράσει από εγχώριες και ξένες τράπεζες δάνεια της Euromedica της τάξης των 200 εκατ. ευρώ (σε ονομαστική αξία) ενώ κατέχει ήδη το 17,5% της εταιρείας.

Σύμφωνα με το αίτημα που είχε καταθέσει η τράπεζα, η Αxοn Holdings πληροί -και- τα δύο βασικά κριτήρια που θέτει ο νόμος, για να υπαχθεί μια εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης:

Πρώτον, εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια επί δύο συνεχόμενες χρήσεις (22,5 εκατ. ευρώ το 2014 και 31,2 εκατ. ευρώ το 2015) και ως εκ τούτου συντρέχει λόγος λύσης της, με βάση το άρθρο 48 του νόμου 2190/1920.

Δεύτερον, βρίσκεται σε γενική και μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Δηλαδή, σε παύση πληρωμών.

Οι συνολικές οφειλές της Αxοn Holdings υπερβαίνουν τα 68 εκατ. ευρώ και τυχόν μερικές μικρές πληρωμές προς πιστωτές ή εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών (π.χ. πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ) δεν ανατρέπουν, σύμφωνα με την αίτηση, την κατάσταση παύσης πληρωμών.

Πηγή:www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text