Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα | Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 αναμένεται να λάβει θετική τροχιά! (12/4/2019)

Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 αναμένεται να λάβει θετική τροχιά! (12/4/2019)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 αναμένεται να λάβει θετική τροχιά! (12/4/2019)

Αφού διέγραψε μία πτωτική πορεία που κράτησε ένα χρόνο και 17 μέρες, η καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών του Γενικού Δείκτη, είναι έτοιμη να πάρει και πάλι θετική τροχιά. Η εξέλιξη αυτή συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση της ανοδικότητας της χρηματιστηριακής αγοράς. Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών, στις 12/4/2019 βρέθηκε στις 680,70 μονάδες. Στην επόμενη συνεδρίαση, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 θα βρεθεί σε θετική, ανοδική τροχιά!

Υπενθυμίζουμε ότι, η καμπύλη του ΚΜΟ-200, σχηματίζεται καθημερινά από το άθροισμα των τιμών κλεισίματος του Γενικού Δείκτη των -κάθε φορά- τελευταίων 200 ημερών και με τη διαίρεση του αθροίσματος αυτού δια του αριθμού “200”. Ο μαθηματικός αυτός τύπος υπολογισμού της καμπύλης την κάνει ιδιαίτερα “αργή” στην κίνησή της, αφού καλύπτει μία χρονική περίοδο 200 συνεδριάσεων, δηλαδή περίπου 10 μηνών. Με άλλα λόγια, η σημερινή θέση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 αποτελεί το μέσο όρο της κίνησης της αγοράς κατά τους τελευταίους 10 μήνες. Γι' αυτό το λόγο -πάντα- αναφέρουμε ότι η καμπύλη αυτή μας δείχνει μία ευρύτερη οπτική για τη φάση της αγοράς.

Τί σημαίνει η ανοδική κατεύθυνση της καμπύλης του ΚΜΟ-200; Πρακτικά, για μας που είμαστε τοποθετημένοι στην αγορά από την 26/2/2019, δε σημαίνει και πολλά. Απλά, σε λίγες μέρες, θα υπάρξει σήμα εισόδου -καθυστερημένο αυτή τη φορά- για τις δύο παραλλαγές των “εξομαλυντών” που παρακολουθούμε, αλλά που όμως αυτή τη φορά, ορθά, δεν ακολουθήσαμε. Ένα δεύτερο στοιχείο, το οποίο προς το παρόν επίσης δε μας αφορά είναι ότι, θα ανεβαίνει το “σημείο εξόδου” μας από την αγορά, αφού -όταν θα έρθει ο καιρός- θα “βγούμε” από την αγορά με βάση κάποια πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ-200 από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη. Όμως, εκτιμούμε ότι αυτό ακόμη αργεί. Το κυριότερο όμως που σημαίνει -και αυτό αφορά όλους τους επενδυτές- είναι ότι, απομακρύνονται και οι τελευταίες αμφιβολίες για την ανοδικότητα της χρηματιστηριακής αγοράς. Η αγορά είναι ανοδική και χαιρόμαστε που η παρακολούθηση των δεικτών του απόλυτου συστήματος μας επέτρεψε, ήδη από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, να προβλέψουμε με εξαιρετική ακρίβεια για το πώς θα συμβούν τα πράγματα. Ευχόμαστε να το πετύχουμε και όταν θα έρθει η ώρα της εξόδου. Και νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε.

(τα στατιστικά της συνεδρίασης)

Άνοδο 0,20% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου κλείνοντας στις 765,67 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών, ήταν 54,9 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή αξία των συναλλαγών ήταν 48,03 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα "πακέτα" συναλλαγών ήταν 6,87 εκατομμύρια ευρώ. Ο μέσος όρος 20 συνεδριάσεων, έφθασε τα 50,3 εκατομμυρια ενώ, ο μέσος όρος 200 συνεδριάσεων, έφθασε τα 37,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η Χρηματιστηριακή Αγορά διατήρησε τις ισορροπίες, στην σημερινή συνεδρίαση. Οι αρκετές εναλλαγές προσίμων, δεν δημιούργησαν φόβο για πτώση κάτω από τις 760 μονάδες, αλλά ούτε και ελπίδες για τις 770 μονάδες. Παράλληλα τα ελληνικά, 5ετές και 10ετές, ομόλογα συνεχίζουν να ρίχνουν τις αποδόσεις τους με το 10ετές να σημειώνει το χαμηλότερο επιτόκιο στην ιστορία της Ελλάδας και διαμορφώνεται στο 3,290% και το 5ετές, που σημειώνει εξαιρετική μείωση από την ημέρα έκδοσης τους, διαμορφώνεται στο 2,157%. Το ενδιαφέρον των επενδυτών και της ευρύτερη χρηματιστηριακής αγοράς, μονοπωλεί η προσπάθεια της χώρας να πραγματοποιήσει την έξοδο της στις αγορές και η πιθάνη έγκριση που ενδεχομένως να λάβει για την μερική προεξόγληση των δανείων της προς το ΔΝΤ.

Οι ζημίες/κέρδη των τραπεζικών μετοχών ήταν οι εξής: ΕΥΡΩΒ (-1,85%), ΕΤΕ (+1,06%), ΑΛΦΑ (-0,87%), ΠΕΙΡ (+0,38%).

Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 680,70 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,01 μονάδες την ημέρα.Ο Γενικός Δείκτης, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ-200 και η απόσταση μεταξύ τους είναι 11,1%. Οι ενδείξεις του Απόλυτου Συστήματος, μας διατηρούν "Εντός Αγορές" σε όλες τις παραλλαγές έκτός από τους "Εξομαλυντές" 3 και 5 ημερών.

Το εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του απόλυτο συστήματος σημείωσε πτώση κατά 0,30% .

Δείτε τη σημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου του Απόλυτου Συστήματος

Δείτε τη σημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου Σταθερών Μηνιαίων Καταβολών

 

Σας ενημερώνουμε για τη ΜΑΤΑΙΩΣΗ της εκδήλωσης που είχαμε προγραμματίσει την Κυριακή 14/4 στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ).


Δείτε το διάγραμμα σε link

 

Από τα (μπλε) links στο κάτω μέρος του πίνακα, δείτε τα σήματα των πράξεων και την εφαρμογή των παραλλαγών του "απόλυτου συστήματος" στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

 

Πτώση 0,20% σημείωσε ο Τράπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 643,83 μονάδες. Ο Κίνητός μέρος όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 570,40 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,16 μονάδες την ημέρα. Ο ΔΤΡ βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ-200 και η απόσταση τους είναι 11,40% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ). Οι ενδείξεις του Απόλυτου Σύστηματός, μας διατηρούν "Εντός Αγοράς, σε όλες τις παραλλαγές έκτός από τους "Εξομαλυντές" 3 και 5 ημερών.(Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

Διαγράμματα Χαρτοφυλακίων

Χαρτοφυλάκιο Απόλυτου συστήματος

 

Χαρτοφυλάκιο Σταθερών Καταβολών

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text