Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Ούτε σήμερα (Τρίτη, 16/4/2019) έχει την διάθεση η αγορά να διορθώσει το τρέχον ισχυρό ράλι

Ούτε σήμερα (Τρίτη, 16/4/2019) έχει την διάθεση η αγορά να διορθώσει το τρέχον ισχυρό ράλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Εντυπωσιακή είναι η άρνηση της αγοράς να ξεκινήσει ουσιαστική διορθωτική κίνηση η οποία στη παρούσα φάση της υπερεπεκταθείσας ανοδικής τάσης (+30% ο ΓΔ μέσα σε 5 μήνες) θα ήταν πολύ χρήσιμη για εκτόνωση των αγοραστικών πιέσεων και παγίωση των παρόντων υψηλών επιπέδων.

Είχε μεν σήμερα εκδηλωθεί μια αξιοπρόσεκτη διορθωτική κίνηση που στις 12.00 το μεσημέρι είχε φτάσει στο χαμηλό των 763 μονάδων του ΓΔ (-1,30% από το χθεσινό κλείσιμο) αλλά από τότε ξεκίνησε ενδοημερήσιο ράλι που επανέφερε τον ΓΔ σε θετικό πρόσημο (+0,01%, στις 773 μονάδες, στις 3.10 μμ) ο οποίος με αυτό το τρόπο διαγράφει ένα ημερήσιο σφυρί που στην παρούσα φάση ανοδικής αγοράς έχει θετική-bullish σημασία.

Η στρατηγική μας για τις επόμενες μέρες είναι η εξής :  όσο ο ΓΔ θα κινείται ανοδικά εμείς δεν θα πουλάμε. Αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα και χάσει το μισό της ανάβασης ΒΚ (κοίτα γράφημα) κλείνοντας κάτω των 735 μονάδων, τότε μόνον θα αρχίσουμε να προσέχουμε για ενδεχόμενη καθοδική αναστροφή του ράλι ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 708 μονάδες αλλά που σε λίγες μέρες θα ανέβει στις 745.

Στρατηγική για σήμερα

Το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι καθοδικές μετοχές είναι ελάχιστα περισσότερες των ανοδικών ενώ δύο μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την μικρής σημασίας ΑΒΑΞ, που κερδίζει άνοδο λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία ανοδική μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Από την άλλη μεριά η ΙΝΛΟΤ συγκεντρώνει σήμερα τα όμματά μας σημειώνοντας μεγάλη πτώση -8% με μεγάλους όγκους, 1,7 εκατ τεμαχίων λόγω της χθεσινής δημοσίευσης απογοητευτικών αποτελεσμάτων έτους 2018. Η εταιρία δραστηριοποιούμενη κυρίως στο εξωτερικό έχει περιπλεγμένα θεμελιακά στοιχεία  και ελπίζουμε να μην επαναλάβει το φαινόμενο της Φολί.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων.

Επίσης, καμία μετοχή, εκτός της ΕΕΕ που πολιορκεί μια αντίσταση σχηματισμού συνέχισης, δεν τείνει να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης γεγονός που σημαίνει ότι το τρέχον ράλι έχει ανέλθει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και χρειάζεται μια οριζόντια ανάπαυλα μερικών εβδομάδων ή και μηνών ώστε να εμφανισθούν νέες οριζόντιες γραμμές αντίστασης των οποίων η ανοδική διάσπαση θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του από αρχές του έτους ισχυρού ράλι.

Μεγάλους όγκους διακρίνουμε σήμερα μόνον στην διανεμόμενη ΙΝΛΟΤ.

Τα ΕΛΠΕ που πουλήσαμε χθες με έκτακτο στοπ λοςς (και στην θέση τους πήραμε ΜΠΕΛΑ) σήμερα αντιδρούν ανοδικά με μικρή άνοδο στην τιμή και στους όγκους (αυτή τη στιγμή +0,48% με 60 χιλ τεμάχια).

Οι τράπεζες, όπως ήταν αναμενόμενο, σημειώνουν σήμερα μεγάλη σχετικά ημερήσια διόρθωση (ΔΤΡ -1,30% με ΓΔ -0,10%) η οποία είναι αδύνατον να απειλήσει με αναστροφή το προηγηθέν πεντάμηνο ράλι ύψους +80%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text