Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | «Ταύρος» για τα ελληνικά ομόλογα η Société Générale

«Ταύρος» για τα ελληνικά ομόλογα η Société Générale

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Ταύρος» για τα ελληνικά ομόλογα η Société Générale

Παρά το ράλι που προηγήθηκε, η γαλλική τράπεζα παραμένει «long» στους ελληνικούς τίτλους και εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων. Ποιο είναι το στοιχείο που δεν έχουν αποτιμήσει πλήρως οι οίκοι αξιολόγησης.

Στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ στέκεται η Société Générale, σε έκθεσή της για τη χώρα μας. Σημειώνει ότι το γεγονός πως το Δημόσιο έχει μεγάλο μαξιλάρι αποτελεί καλό νέο για τους επενδυτές.

Αυτή η ρευστότητα δίνει ασφάλεια στους τελευταίους, όπως έχει υποστηρίξει η τράπεζα και στο παρελθόν, και το γεγονός είναι υποτιμημένο, με τη χώρα να εκδίδει τίτλους με πολύ υψηλό επιτόκιο, δεδομένων των θεμελιωδών στοιχείων. Εκτιμά δε ότι το θέμαδεν έχει περιληφθεί στον βαθμό που πρέπει και από τους οίκους αξιολόγησης.

Τα ελληνικά ομόλογα θέτουν υποψηφιότητα για περαιτέρω μείωση του spread, σημειώνει, σχολιάζοντας ωστόσο πως είναι δύσκολο να αγοράσει κανείς τους συγκεκριμένους τίτλους στη δευτερογενή αγορά. Για όσους είναι διατεθειμένοι να περιμένουν λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, η Αθήνα ετοιμάζεται να ξαναβγεί στις αγορές, πιθανόν μετά το Ορθόδοξο Πάσχα της 28ης Απριλίου.

Η νέα έκδοση θα αφορά ή ένα τριετές ομόλογο ή το νέο άνοιγμα υφιστάμενων εκδόσεων, όπως τον πενταετή τίτλο που εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ή το επταετές ομόλογο που εκδόθηκε τον Φερβρουάριο του 2018.

Ο ΟΔΔΗΧ δεν χρειάζεται τα χρήματα, όμως θα μπορούσε να επιστρέψει στην αγορά για να βοηθήσει τη ρευστότητα, ένας όρος που σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα είναι απαραίτητος για ένα νέο γύρο μείωσης του spread.

Το spread με το γερμανικό ομόλογο λήξης 2025 έχει μειωθεί κατά 100 μονάδες βάσης από τον Ιανουάριο, σημειώνει η Société Générale και προσθέτει πως παραμένει αγοραστής (long) στα ελληνικά ομόλογα.

Πηγή:www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text