Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με την σημερινή (Τετάρτης, 17/4/2019) πολύ μικρή διακύμανση παγιώνει τα μεγάλα κέρδη της εποχής

Ο ΓΔ με την σημερινή (Τετάρτης, 17/4/2019) πολύ μικρή διακύμανση παγιώνει τα μεγάλα κέρδη της εποχής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν έχει διάθεση να προχωρήσει σε ουσιαστική διόρθωση όπως θα έπρεπε λόγω της τόσο μεγάλης φετινής ανόδου (+26% από 31.12.2018) αλλά αρκείται σε ελάχιστη πτώση -0,30% (στις 773 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους κύριους ξένους δείκτες να σημειώνουν νεότερα υψηλά έτους.

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η μεγαλειώδης πορεία (+26%) του ΓΔ κατά το 2019 καθώς και το τελευταίο 30ήμερο ανοδικό κύμα (+9,50%, από τον πυθμένα Β  χαμηλό 20 ημερών έως το χθεσινό υψηλό Α των 775 μονάδων).

Η αγορά χρειάζεται μια διόρθωση η οποία δεν θα μας ανησυχήσει, αντίθετα θα μας ευχαριστήσει, όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το 50% του τελευταίου ανοδικού κύματος ΒΑ, δηλαδή όσο δεν πέφτει κάτω από τις 742 μονάδες όπου σε λίγες μέρες θα ανέβει ο ΕΚΜΟ30 και σε 10 περίπου μέρες το κυλιόμενο στοπ μας ΧΚ20.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις αφού είναι πλήρως αγορασμένο) το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Παρά την μικρή πτώση του ΓΔ, οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν των πτωτικών ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι παγίωσης θέσης του ΓΔ.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα.

Επίσης καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδική / καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης / στήριξης.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα. Μετά από τόση μεγάλη γενική άνοδο, μόνον μια μετοχή δεν έχει δώσει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης υψηλού τριμήνου και είναι η κερδοφόρου εταιρίας ΣΑΡ. Ομοίως, μόνον μια μετοχή τείνει να διασπάσει σχηματισμό «βάση στην βάση» (με άνω όριο δευτερεύοντα στροφέα – έγκυρη αντίσταση μετά από διάσπαση κύριου στροφέα) και είναι η ΑΔΜΗΕ.

Μειωμένος είναι ο αριθμός των μετοχών που πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους δείχνοντας μια κόπωση του 4μηνου ράλι και είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΠΡΟΦ, ΟΛΘ, ΦΡΛΚ και ΙΑΣΩ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ (διανομές), ΜΠΕΛΑ (συσσωρεύσεις) και ΣΑΡ (απροσδιόριστο, ίσως διασταύρωση πακέτων μεταξύ θεσμικών ή βασικών μετοχών, και επειδή η διασταύρωση γίνεται κοντά στο άνω όριο οριζόντιου καναλιού της μετοχής και η εταιρία είναι κερδοφόρος, είναι λίγο πιο πιθανό να πρόκειται για συσσώρευση που συχνά προηγείται ανοδικής εκτίναξης της τιμής).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text