Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αύξηση τζίρου και κερδών αναμένει η «Σαράντης» το 2019

Αύξηση τζίρου και κερδών αναμένει η «Σαράντης» το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση τζίρου και κερδών αναμένει η «Σαράντης» το 2019

Με όχημα τις εξαγορές των καλλυντικών προϊόντων Indulona αλλά και της ουκρανικής εταιρείας προϊόντων οικιακής χρήσης Ergopack, που σηματοδοτούν την επέκτασή του στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, ο όμιλος Σαράντη «βλέπει» άνοδο 11,6% στον τζίρο του για το 2019 στα 384 εκατ. ευρώ από 344 εκατ. ευρώ το 2018. Επίσης, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 11,2% στα 36,2 εκατ. ευρώ από 32,5 εκατ. ευρώ το 2018. H διοίκηση του ομίλου θεωρεί τους στόχους αυτούς επιτεύξιμους και είναι αποτέλεσμα ορισμένων πρόσφατων κινήσεών του το 2018. Δηλαδή της εξαγοράς της Ergopack, της ενίσχυσης της οργανικής ανάπτυξης ομίλου αλλά και της συμφωνίας της «Σαράντης» με τον όμιλο COTY, τον περασμένο Οκτώβριο, για τη διανομή του Wella και συγκεκριμένα των σημάτων Koleston, Wellaflex και New Wave στην ελληνική αγορά ευρείας διανομής (σούπερ μάρκετ). Ο οικονομικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Κώστας Ροζακέας, αναφερόμενος στην εξαγορά της εταιρείας Ergopack ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ –η οποία ξεπερνά κατά πέντε φορές το EBITDA της (3,1 εκατ.)–, διαβεβαίωσε πως σε πέντε χρόνια οι πωλήσεις της θα έχουν τριπλασιαστεί. Ετσι, αυτές προβλέπεται να ανέλθουν στα 70 εκατ. ευρώ από 26 εκατ. ευρώ που ήταν κατά τη διάρκεια της εξαγοράς.

Η συγκεκριμένη εξαγορά προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης στη «Σαράντης», δεδομένου ότι η εξαγωγική δραστηριότητα της Ergopack προς τις χώρες της ΚΑΚ (Λευκορωσία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν κ.ά.) και σε ευρωπαϊκές αντιστοιχεί στο 46% των πωλήσεών της. Εκμεταλλευόμενη λοιπόν το δίκτυο της ουκρανικής εταιρείας, ο όμιλος επιδιώκει να διανείμει στην Ουκρανία εντός του 2019 συγκεκριμένα καλλυντικά που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό του. Σημειώνεται ότι η απόκτηση του 90% της ουκρανικής εταιρείας τον περασμένο Μάιο αποτέλεσε ορόσημο για τη διεύρυνση του δικτύου του ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών, των προϊόντων οικιακής χρήσης, καθώς και των προϊόντων υγείας και φροντίδας. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση της «Σαράντης» ανέφερε ότι ανάμεσα στα πλάνα της εταιρείας είναι και η επέκταση της παραγωγικής μονάδας στα Οινόφυτα, η οποία θα είναι έτοιμη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το 2019-2020. Εκτός αυτού, ο κ. Ροζακέας επισήμανε ότι ο όμιλος θα προχωρήσει σε επενδύσεις κυρίως σε μηχανολογικό εξοπλισμό και στο εργοστάσιο της πολωνικής Polipak –την οποία εξαγόρασε το 2015–, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των επενδύσεων στα 12-13 εκατ. ευρώ, εντός του 2019. «Αυτές οι επενδύσεις μπορεί να συμπιέσουν το free cash flow του ομίλου, κρίνονται όμως απαραίτητες», ανέφερε ο ίδιος.

Κληθείς να απαντήσει και για την εξέλιξη της συνεργασίας του ομίλου με την εταιρεία Estee Lauder για τη διανομή των προϊόντων της, ο κ. Ροζακέας ανέφερε ότι η εν λόγω συνεργασία επίσημα ολοκληρώνεται το 2021. Πρόσθεσε δε, ότι και τα δύο μέρη εξετάζουν νωρίτερα από τη λήξη της την ανανέωση της συνεργασίας τους και οποιαδήποτε εξέλιξη ίσως γίνει γνωστή μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ο κ. Ροζακέας μάλιστα δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις από την πλευρά του ομίλου σε περίπτωση μη ανανέωσής της. «Υπάρχουν εναλλακτικές, απλώς όταν έχεις μια μακροχρόνια και σημαντική συνεργασία με μία εταιρεία όπως η Estee Lauder, υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη συνεργασία με άλλους αντίστοιχου μεγέθους και σημαντικότητας».

Πηγή:www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text