Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: H κρίσιμη συνάντηση και το τελεσίγραφο από PwC

Folli Follie: H κρίσιμη συνάντηση και το τελεσίγραφο από PwC

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: H κρίσιμη συνάντηση και το τελεσίγραφο από PwC

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Πολύωρη και σε υψηλούς τόνους ήταν η συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της Folli Follie Group και των εκπροσώπων της PwC που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος επί των οικονομικών καταστάσεων της FFG για την χρήση  2017.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα και στη συνέχεια υπήρξε νέος γύρος συζητήσεων με το audit committee της FFG και τη διοίκηση της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της ελεγκτικής εταιρείας τέθηκε, υπό μορφή "τελεσιγράφου", η απαίτηση προς τους επικεφαλής της εταιρείας να παρασχεθούν τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί εδώ και καιρό προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Η PwC έχει αναλάβει το κρίσιμο έργο της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων του 2017 έναντι αδράς αμοιβής (εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα), χωρίς ωστόσο στη σύμβαση να αναφέρεται ρητά προθεσμία. Έτσι, οι παρατάσεις είναι διαρκείς προκαλώντας τριβές μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., ανυπέρβλητο, μέχρι στιγμής, εμπόδιο αποτελεί η αδυναμία ελέγχου των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ασία υπό τη FF Group Sourcing, τις υπόλοιπες θυγατρικές αλλά και οι συναλλαγές με εταιρείες που είχαν καταχωρηθεί στους ισολογισμούς ως διασυνδεδεμένα μέρη (related parties). Ουδείς από πλευράς FFG είναι σε θέση να βεβαιώσει, πόσο μάλλον να υπογράψει, για τις εν λόγω δραστηριότητες, που αποτελούν το επίκεντρο των λογιστικών ατασθαλιών της υπόθεσης Folli Follie, με αποτέλεσμα το κομμάτι της Ασίας να παραμένει μετέωρο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας με τον οποίο επικοινώνησε το Capital.gr. έκανε λόγο για την σύνταξη λίστας στοιχείων που απαιτείται να δοθούν στην ελεγκτική εταιρεία από πλευράς Folli Follie προκειμένου η πρώτη να φέρει εις πέρας το έργο της. Αν και δεν έκανε λόγο για προθεσμία, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν πως συμφωνήθηκε το έργο της PwC να ολοκληρωθεί έως τις 30 Μαΐου, το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Επίσης φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι σε περίπτωση που δεν παρασχεθούν τα απαιτούμενα στοιχεία, η αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων 2017 της Folli Follie να συνοδευτεί από Έκθεση Ελέγχου με "άρνηση γνώμης". Για το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο είχε έγκαιρα αναφερθεί το Capital.gr, τονίζοντας πως στο, ορατό πλέον, ενδεχόμενο αυτό, δημιουργούνται ερωτήματα κατά πόσον δεν καθίσταται δυνατή η σύνταξη και κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στον Πτωχευτικό Κώδικα και συγκεκριμένα στο άρθρο 106β ή δ.

Με βάση, ωστόσο, τοποθέτηση των νομικών εκπροσώπων της FFG κατά τη χθεσινή συνάντηση, κάτι τέτοιο (δηλαδή, την υποβολής αιτήματος εξυγίανσης μέσω υπαγωγής στο 106β ή δ του Πτωχευτικού Κώδικα) δύναται να πραγματοποιηθεί, ακόμη και με πιστοποιητικό στο οποίο καταγράφεται "άρνηση γνώμης". Μάλιστα, φέρεται να έγινε λόγος για υπαγωγή της FFG με "μοντέλο Μαρινόπουλου" αλλά και για κατάθεση αιτήματος μόνον από τη μητρική εταιρεία, Κάτι που μένει να υλοποιηθεί εάν θα πραγματοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται να είναι καθοριστικές γα το εγχείρημα  διάσωσης της εταιρείας. Σημειώνεται πως η συμφωνία με τα funds Oasis Management Company, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital που εκπροσωπούν μέρος των πιστωτών-κατόχων ευρωομολόγων της εταιρείας για τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους 41 εκατ. ευρώ (έναντι των ακινήτων της εταιρείας, που όμως παραμένουν δεσμευμένα) δείχνει να επαναξιολογείται και όπως έχει αναφέρει το Capital.gr. έχουν ξεκινήσει επαφές της διοίκησης προς αναζήτηση εναλλακτικών.

Η εταιρεία αναμένεται, πάντως, να πάρει οικονομική ανάσα εντός των ημερών καθώς αναμένεται να λάβει το τίμημα από την πώληση του πολυτελούς ακινήτου που κατείχε στο Χονγκ Κονγκ και το οποίο χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου κατά την παραμονή τους στην ασιατική μεγαλούπολη.

Ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σημειώνεται πως η FFG έχει ζητήσει προθεσμία μέχρι τις 24/4 για να ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την πορεία των ελέγχων που πραγματοποιεί η PwC. Στο πλαίσιο αυτό επίκειται συνάντηση του X. Κύρκου, νέου προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας (σ.σ. στη θέση του παραιτηθέντος Παν. Αλεξάκη) με τον πρόεδρο της Ε.Κ., Χαράλαμπο Γκότση.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text