Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με μικρούς όγκους και μικρές μεταβολές τιμών γίνεται σήμερα (Μεγ. Τρίτη, 23/4/2019) ανάσχεση του ΓΔ στην υψηλή περιοχή των 780 μονάδων

Με μικρούς όγκους και μικρές μεταβολές τιμών γίνεται σήμερα (Μεγ. Τρίτη, 23/4/2019) ανάσχεση του ΓΔ στην υψηλή περιοχή των 780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Χαμηλό, λόγω Μεγ. Εβδομάδας, είναι το σημερινό χρηματιστηριακό ενδιαφέρον με τον ΓΔ να σημειώνει ελάχιστη άνοδο (+0,10%, στις 779 μονάδες στις 3.30 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μικρές διακυμάνσεις στα υψηλά έτους των ευρωπαϊκών δεικτών.

Στο γράφημα ημερησίων  κλεισιμάτων του ΓΔ βλέπουμε ότι τον εν λόγω δείκτη να διαγράφει 5νθήμερη μέχρις στιγμής πλευρική κίνηση στο στενό εύρος των 775-783 μονάδων προσπαθώντας να παγιώσει τα τεράστια κέρδη +30% του πενταμήνου. Από αυτή την άποψη θεωρούμε θετική την σημερινή συνεδρίαση παρά το μαύρο χρώμα του σημερινού ημερήσιου κηροπηγίου του ΓΔ (άνοιγμα στις 783 μονάδες, τρέχον στις 778).

Από μεσοπρόθεσμη άποψη, που είναι και δική μας οπτική, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 740 μονάδες όπου βρίσκονται η γραμμή του ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας της μηνιαίας διακύμανσης, εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι για περαιτέρω άνοδο του ΓΔ στις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Παρά το οριακό θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην άνοδο της ΕΕΕ και των τραπεζών, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή πτωτικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΓΕΚΤ, ΑΝΕΜΟΣ και ΔΕΗ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΕΙΡ, που σημειώνει άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα για να την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας. Μας εντυπωσιάζει αρνητικά η ΔΕΗ με το Limit down -10% με μεγάλο όγκο 1 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής σαν απόρροια των προ ημερών ανακοινωθέντων άσχημων αποτελεσμάτων 2018.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων  με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων  αντιστάσεων / στηρίξεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΣΑΡ και ΠΛΑΙΣ και τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΙΝΛΟΤ, ΠΛΑΘ και ΤΙΤΚ. Παρατηρούμε μια κόπωση στα σήματα αγορών και μια ανάδυση σημάτων πωλήσεων σε μετοχές εταιριών με προβληματική κερδοφορία.

Νέα υψηλά σημειώνουν σήμερα παραδόξως αρκετές μετοχές όπως οι, ΕΕΕ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΓΡΙΒ, ΚΟΥΕΣ, ΙΚΤΙΝ, ΚΡΙ, ΠΡΟΦ, ΑΔΜΗΕ και ΤΕΝΕΡΓ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει χαμηλό τριμήνου.

Συσσωρεύσεις δεν διακρίνουμε σε καμία μετοχή σήμερα, αντίθετα διακρίνουμε διανομές σε ΔΕΗ και ΕΥΑΘ.

Ο ΔΤΡ σημειώνει νέα υψηλά έτους γεγονός θετικό αφού ο τραπεζικός τομέας έχειε την δύναμη να τραβήξει ανοδικά και τον μη τραπεζικό. Μην ξεχνάμε ότι αυτό τον καιρό οι 4 τραπεζικές μετοχές κάνουν το 1/3 του τζίρου στο ΧΑ γιατί ελκύουν λόγω υψηλής volatility τους βραχυχρόνιους κερδοσκόπους.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text