Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΤΕ: Πόσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων

ΟΤΕ: Πόσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΤΕ: Πόσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων

Λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που είχαν εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής στα δύο προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης που είχε εξαγγείλει ο Όμιλος ΟΤΕ τον περασμένο Μάρτιο εντάχθηκαν τελικώς σε αυτά.

Η ανταπόκριση στα προγράμματα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των αιτήσεων προηγουμένων ετών. Τελικώς η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να ενεργοποιήσει το ένα από τα δύο προγράμματα που είχε ανακοινώσει στις 15 Μαρτίου και τα οποία αφορούσαν δύο κατηγορίες εργαζομένων: το πρώτο (Πρόγραμμα Α) απευθύνονταν σε εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης έως τις 31/12/2025 με αναπλήρωση εισοδήματος έως και 90%.

Αντίστοιχα, το δεύτερο (Πρόγραμμα Β) αφορούσε σε εργαζόμενους που δεν βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση, αλλά είχαν συμπληρώσει 10 χρόνια εργασίας στον Όμιλο και είναι άνω των 40 ετών. Στους τελευταίους, παρέχονταν αποζημίωση 38 έως 55 μισθών ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, τα χρόνια προϋπηρεσίας και τη θέση ευθύνης που κατέχουν και επιπλέον παροχές όπως ένταξη σε ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μέχρι το 2022 κλπ.

Συνολικά, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τους αρχικούς υπολογισμούς καθώς υπήρξαν και επιπλέον 100 αιτήσεις που δεν πληρούσαν απολύτως τα κριτήρια ένταξης. Συνολικά πάνω από 850 εργαζόμενοι εξέφρασαν πρόθεση να ενταχθούν τα δύο προγράμματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες επιχειρησιακές ανάγκες και το διαθέσιμο προϋπολογισμό, η διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε να ικανοποιήσει τα αιτήματα 320 εργαζομένων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Α. Το κόστος από τη συμμετοχή των εργαζομένων που θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης έως το 2025 εκτιμάται σε 53 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους εργαζόμενους, του Προγράμματος Β, που είχαν εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής, ενημερώθηκαν πως εξετάζεται η ενεργοποίηση ενός νέου προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης το 2020, στο οποίο μπορούν να εκδηλώσουν εκ νέου ενδιαφέρον.

Τέλος, ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα στα Προγράμματα Α και Β των εργαζομένων της μονάδας που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης, με δεδομένο ότι στρατηγική της εταιρείας είναι να αναθέσει και το εναπομείναν τμήμα του εν λόγω έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text